ElDorado: Αν δεν δοθεί άδεια για τις Σκουριές, την Παρασκευή κλείνουν όλα τα μεταλλεία χρυσού

ElDorado: Αν δεν δοθεί άδεια για τις Σκουριές, την Παρασκευή κλείνουν όλα τα μεταλλεία χρυσού

Δεν κάνουν πίσω οι Καναδοί για λουκέτο στα μεταλλεία Χαλκιδικής - Θέλουμε και την άδεια στις Σκουριές για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε

ElDorado: Αν δεν δοθεί άδεια για τις Σκουριές, την Παρασκευή κλείνουν όλα τα μεταλλεία χρυσού
Τα εργοτάξια στα μεταλλεία Χαλκιδικής ετοιμάζεται να σφραγίσει από την προσεχή Παρασκευή η Ελληνικός Χρυσός. Οι Καναδοί, μιλώντας στο www.newmoney.gr
, δηλώνουν αμετακίνητοι στο θέμα της χορήγησης των αδειών καθώς το υπουργείο Ενέργειας ναι μεν αδειοδότησε  πλήρως την Ολυμπιάδα, ωστόσο αρνείται πεισματικά να εκδώσει την άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές.

«Δεν είναι ουσιώδης άδεια, ωστόσο η εταιρεία για να είναι νόμιμη και να μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες της, οφείλει να την έχει στα χέρια της» αναφέρουν στελέχη της. Τονίζουν επίσης ότι οι Σκουριές αποτελούν ενιαίο έργο για την ανάπτυξη της επένδυσης στην Χαλκιδική και το αποσυνδέουν με το αντικείμενο της διαιτησίας που σχετίζεται με την μονάδα μεταλλουργίας  (εργοστάσιο χρυσού στο Μαντέμ Λάκκος), χαρακτηρίζοντας την απόφαση του ΥΠΕΝ μονομερή και αντισυμβατική.Όπως σημειώνουν, στις Σκουριές θα κατασκευαστεί εργοστάσιο εμπλουτισμού (κατεργασίας συμπυκνωμάτων) και από το μεταλλείο θα αξιοποιείται ως καταλύτης για την παραγωγή χρυσού, ο χαλκός.

Κλείσιμο
Με τις εξελίξεις να τρέχουν, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για τους 2.312 εργαζόμενους (άμεσα και έμμεσα μέσω των υπεργολάβων), που ετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αν η εταιρεία εμείνει στην απόφαση της,  όπως όλα δείχνουν για  αναστολή εργασιών, τότε υπολογίζεται ότι θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του νόμου που προβλέπει απολύσεις και διαθεσιμότητα. Αρμόδιες πηγές της Ελληνικός Χρυσός, υποστηρίζουν ότι με τις προϋποθέσεις αυτές ελάχιστοι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στα μεταλλεία που εκτιμώνται περίπου σε 150 άτομα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης