Πλειστηριασμοί: Κα(θ)ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Πλειστηριασμοί: Κα(θ)ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Από σήμερα οι τράπεζες ξεπουλούν ακίνητα με ηλεκτρονική δημοπρασία τρεις φορές την εβδομάδα σε διπλή βάρδια (10:00 - 14:00 και 14:00 - 18:00) - Σε πρώτη δόση 5.000 σπίτια βγαίνουν στο σφυρί - ΔΝΤ: Καταργήστε το νόμο Κατσέλη

Με τριπλές βάρδιες κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και διευρυμένο ωράριο από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Πρόκειται για μια εντελώς νέα και δύσκολη κοινωνικά πραγματικότητα, καθώς μέχρι τώρα ακούγαμε ότι επρόκειτο απλώς για «πιλοτικό πρόγραμμα πλειστηριασμών». Να όμως που ήρθε η ώρα της πραγματικής αποτύπωσης ενός δύσκολου μέτρου, το οποίο η κυβέρνηση επί μήνες απέφευγε, όχι όμως με την ψήφιση νομοσχεδίου που θα απέτρεπε πλήρως τις κατασχέσεις σπιτιών.

Εξάλλου, όσο κι αν το υπουργείο Οικονομικών  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους επικοινωνούσε ότι «κανένα σπίτι δεν θα χαθεί», να που τώρα το όλο σύστημα είναι έτοιμο και ξεκινά μια εντελώς καινούρια συνθήκη. Ηδη οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας έχουν ενημερωθεί, ενώ το σύστημα είναι 100% έτοιμο μετά από μια σειρά τεστ που εξελίχθηκαν εντός του Αυγούστου και συνολικά το φετινό καλοκαίρι. Από την πλευρά των δανειστών, η διενέργεια των ηλεκτρονικών
πλειστηριασμών ακινήτων θεωρείται ότι θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και στην αλλαγή του κλίματος ως προς τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας. Για τον λόγο αυτό έχουν ζητηθεί διαδικασίες-εξπρές, γρήγορες εκτελέσεις και καμία χρονοτριβή. Βασικός στόχος είναι οι πλειστηριασμοί να διεξαχθούν σε φουλ ρυθμούς μέχρι και τα Χριστούγεννα, αν και πλέον το πλαίσιο είναι ήδη έτοιμο, με τις διαδικασίες να ξεκινούν ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου. 

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που αναδεικνύει η γνωστή δικηγόρος, ειδική σε θέματα κόκκινων δανείων, Αριάδνη Νούκα: «Πλέον μ’ ένα απλό κουμπί, με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα συμμετέχουν στη διαδικασία πλειστηριασμών και πολλοί ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζαμε». Οπως ορίζει η καινούρια αυτή διαδικασία, θα πρέπει εντός 15 ημερών από την κατάσχεση να δρομολογείται χωρίς άλλη χρονοτριβή ο πλειστηριασμός και μόλις πέντε ημέρες μετά από αυτόν θα πρέπει με κάθε τυπικότητα να αποδίδεται το περιουσιακό στοιχείο στον υπερθεματιστή. Αυτό στην περίπτωση που πρόκειται για κινητό περιουσιακό στοιχείο. Εάν πάλι πρόκειται για ακίνητο, τότε η προθεσμία αυξάνεται στις 12 ημέρες. Οπως όμως και να έχει, το νέο αυτό σύστημα δεν επιτρέπει να περνάει ο καιρός δίχως να χάνεται το ακίνητο. 
Ποια διαδικασία θα ακολουθείται

Η «βιασύνη» του πράγματος φαίνεται ακόμη και σε άλλα πράγματα και κατευθύνσεις. Οπως υπογραμμίζει η κυρία Νούκα, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται αντί για μία ημέρα που μέχρι σήμερα οριζόταν (κάθε Τετάρτη), τρεις ημέρες την εβδομάδα. Δηλαδή και Τετάρτη, και Πέμπτη, και Παρασκευή. Παράλληλα, είναι τέτοια η βιασύνη να βγάλουν τα σπίτια στο σφυρί ώστε θα υπάρχει και διευρυμένο ωράριο. Δηλαδή δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί μόνο σε ώρες Δημοσίου, το πρωί, αλλά θα ξεκινούν από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ή εναλλακτικά από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.». Οπως πληροφορούμαστε από τα τεστ που γίνονταν όλο το καλοκαίρι, η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η ακόλουθη: κάθε υποψήφιος πλειοδότης θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του στον  πλειστηριασμό που τον ενδιαφέρει αφού προηγουμένως αποδώσει ένα μικρό ποσό ως εγγύηση. Και λέμε «μικρό», καθώς τα χρήματα αυτά δεν θα είναι ανάλογα με το σύνολο της προσφοράς του, αλλά η εγγύηση θα ισούται μόλις με το 1/3 της τιμής της πρώτης προσφοράς.

Η πλατφόρμα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: παρά τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ξεκινούν αυτή την εβδομάδαΕπίσης, θα υπάρχει ένα πάγιο τέλος «χρήσης των συστημάτων». Τα συστήματα αυτά για τα οποία έγινε μεγάλη συζήτηση προ ημερών θα τα διαχειρίζεται συγκεκριμένη εταιρεία την οποία επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης με κατάτμηση των ποσών. Ωστόσο η κυριότητα των συστημάτων, η διοίκηση και η διαχείριση θα ανήκουν στους κατά τόπους αρμόδιους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, οι οποίοι, αν και αντιδρούν (να θυμίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς τον χειμώνα), δεν έχουν πλέον δυνατότητα για μεγαλύτερη παρέμβαση. Σημαντικό στοιχείο επίσης στην όλη διαδικασία είναι ότι ο ηλεκτρονικός χαρακτήρας των πλειστηριασμών θα διευκολύνει όσους δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με ομάδες και συλλογικότητες πολιτών που αντιδρούν, άρα η όλη κατάσταση θα είναι απρόσωπη και σαφώς λιγότερο επικίνδυνη για την κυβέρνηση και όσους θελήσουν να αγοράσουν κατασχεμένο ακίνητο.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα είναι ανοικτού τύπου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές, σε μια διαδικασία «μπινταρίσματος», όπως λέγεται στην αγορά. Πάντως, η ευρισκόμενη σε προφανή δυσκολία αριστερή κυβέρνηση επιδιώκει τις τελευταίες ημέρες να θολώσει εκ νέου τα νερά και να δημιουργήσει μια προσδοκία ότι ενδεχομένως θα υπάρξει εκ νέου αποφυγή του μέτρου, το οποίο όμως η ίδια έχει προωθήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την πλευρά του υπουργού Σταύρου Κοντονή διαρρέεται τελευταία ότι ενδεχομένως και έως τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για όσους έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, η οποία λήγει στο τέλος του έτους, και ότι γενικά θα βρεθεί ένας τρόπος να προστατευτεί η κατοικία. Οσο όμως κι αν για προφανώς επικοινωνιακούς λόγους η κυβέρνηση επιδιώκει να απεγκλωβιστεί, την ίδια στιγμή το σύστημα κατασχέσεων και τελικών πλειστηριασμών έχει προχωρήσει και σε πρώτη φάση αφορά πλήθος ακινήτων, κυρίως εξοχικών και πατρικών σπιτιών, πολλών κόκκινων δανειοληπτών. 

Καταφύγιο ο νόμος Κατσέλη, όμως για λίγο

Η ετοιμότητα του μηχανισμού φάνηκε και από την ανακοίνωση που δόθηκε και διαβεβαιώνει ότι αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς «η Πολιτεία, συνεργαζόμενη στενά με τους συμβολαιογράφους προς τη διαμόρφωση του νέου αυτού συστήματος, διασφαλίζει μέσω της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποκλειστικά από τον συμβολαιογράφο τον δημόσιο χαρακτήρα της αναγκαστικής εκτέλεσης, τη διαφάνεια της διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των οφειλετών (δικονομική και οικονομική)».

«Δυστυχώς, τίποτα δεν σταματά τους πλειστηριασμούς και πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε φαινόμενα αντίστοιχα με της Ισπανίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, ή της Ιρλανδίας, στην οποία για να σταματήσει ο κατήφορος τέθηκε έως και πλαφόν στα ενοίκια των σπιτιών λόγω του μεγάλου κύματος φυγής που υπήρξε από τις ιδιόκτητες κατοικίες», αναφέρει η κυρία Νούκα. Οπως τονίζουν καλά ενημερωμένοι ακτιβιστές, η προστασία της στέγης κατοχυρώνεται μόνο μέσω της ένταξης στον νόμο Κατσέλη, όμως μετά το 2018 αυτή η δυνατότητα δεν θα υφίσταται. Ηδη υπάρχουν κινήσεις ενδιαφερόμενων αγοραστών, ακόμα και επιχειρηματικών σχημάτων, που ψάχνουν ευκαιρίες στα κατασχεμένα σπίτια, αλλά και πιέσεις προς δανειολήπτες από τράπεζες να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους για να μην υπάρξουν χειρότερες εξελίξεις.

Πάντως, σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι οι καταγγελίες από οργανώσεις υπέρ των δανειοληπτών ότι δεν διασφαλίζεται ούτε η πρώτη κατοικία και ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα. Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει εκφράσει φόβους και αμφιβολίες για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, για αμιγώς πολιτικούς λόγους η κατεύθυνση που έχει δοθεί πάλι είναι να μην υπάρξει προτεραιότητα στην πρώτη κατοικία (να υπάρξει ελαστική αντιμετώπιση) και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να επικεντρωθούν αρχικά σε πλήθος εξοχικών ή ακριβών σπιτιών, για να δοθεί μια αίσθηση «κοινωνικής δικαιοσύνης» και αυτοματισμού. Μάλιστα πρόσφατα ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, σε δηλώσεις του και για να κατευνάσει τα πνεύματα τόνιζε ότι «το 97% όσων έχουν κόκκινο δάνειο που αφορά πρώτη κατοικία προστατεύονται και θα συνεχίσουν να προστατεύονται», προσθέτοντας ότι τα περισσότερα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό πιθανότατα θα αφορούν εμπορικά καταστήματα. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μείζον πρόβλημα για ανθρώπους που θα χάσουν κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, πρέπει να τονίσουμε ότι τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 100.000 αφορούν πρώτη κατοικία. 

ΣΧΟΛΙΑ (373)

Ανταρσύας

Κανονικά πρεπει όχι μόνο να χαρισθούν τα δάνεια αλλά οι δανειολήπτες πρέπει να λάβουν και αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσαν οι τράπεζες

Πανος

Επειδη οι μισοι απο εσας που γραφετε νομιζεται οτι οι συμβολαιογραφοι πουλανε...σουβλακια ακουστε: Το χρεος ειναι χρεος. Δεν σβηνει δεν ξεγραφει, δεν χαριζεται, προς το παρο αποποιηται. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Στη αμερικη δεν ισχυει η αποποιηση κληρονομιας, κατα συννεπεια εχουνε το φαινομενο χρεωμενων νεογνων. Ηδη συζητηται να ερθει και στην ευρωπη. Μα πως σας περναει απο το μυαλο να εξαπατησετε τον εβραιο τραπεζιτη... 500 χρονια αυτη ειναι η δουλεια του

Το χρέος ερευνάται

ως προς την νομιμότητα του, οι αυθαιρεσίες και τοκογλυφία απο μεριά δανειστη τιμωρηται με χρηματική αποζημίωση και όχι μόνο, το χρεος ενδέχεται να διαγραφεί στο σύνολο του αν χορηγήθηκε με αδιαφανή τρόπο και δίχως ενδελεχη έλεγχο της πιστωληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη. Το χρέος χρήζει επαναπροσδιορισμου αν λειτουσγεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και προβλέπονται αποζημιώσεις και μειώσεις έως διαγραφη συνόλου οφειλής σε περίπτωση ασθένειας η οικονομικής κατάρρευσης και πολλά αλα που δεν σε συμφέρει να τα λές διότι ζείς και βασιλεύεις με τον πόνο του άλλου ως γνήσιο κοράκι στην χώρα των ανώριμων δανειοληπτών.

Πανος

Ειπατε την "μαγικη λεξη: οικονομικη καταρευση". Ολα τα αλλα ειναι παρηγορια στον αρρωστο μεχρι να βγει η ψυχη του. Ας δηλωσουν πτωχευση και να ξεκινησουν τα οργανα

Συνεχιζεις να παραπλανεις

Οικονομική κατάρρευση λόγω διαφόρων παραγόντων π.χ. πτώχευση της χώρας η των τραπεζων, κ.α κ.α που αφορούν την χώρα και το γενικότερο οικονομικό κλίμα της χώρας και όχι με ευθήνη των πολιτών. Μάλλον για σουβλάκια είσαι, σκεψου ενα καλό σουβλατζιδικό σε βλέπω πιο ευτυχισμένο εκεί. Άλλο οικονομική κατάρρευση και πτωχευση της χώρας ή εξάρτηση της απο εξωτερικούς παράγοντες και με ευθύνη τραπεζιτών και ανακεφαλαιοποιμένων τραπεζων λόγω αρνητικής οικονομικής τους ανάπτυξης που συμπαρέσυραν κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και άλλο αδυναμία πληρωμής του εκάστοτε επιχειρηματία λόγω προσωπικών του επαγγελματικών επιλογών. Όποιος ενδιαφέρεται να ερευνήσει και να πράξει ανάλογα, κανένας στον καναπές του δεν έσωσε το σπίτι του.

Τέλος. αγαπητε Πανο

αυτοί οι ιδιώτες που δήλωσαν πτώχευση άλλα ΔΕΝ ξεκίνησαν τα όργανα , σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, αντιθέτως ανταμείφθηκαν, είναι οι τραπεζίτες , που έστειλαν τον λογαριασμό της αποτυχίας τους στον πολίτη. Όποιος έχει γνώση και ικανότητες, τους επιστρέφει αυτόν τον αυθαίρετο λογαριασμό, και τους χρεώνει με τον δικό του λογαριασμό, τον νόμιμο, τον οποίο υποστηρίζει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή έννομη τάξη . Αν λοιπόν άρχιζαν τα όργανα για τους 5ακης πτωχευμενους τραπεζίτες, ΔΕΝ θα υπήρχε οικονομική κατάρρευση Ελλήνων πολιτών, άλλα ποινικές ευθύνες και φυλακίσεις τραπεζικών. Σε αυτό το άκρως παραβατικό, καταχρηστικό και ανήθικο οικονομικό περιβάλλον, τα διάφορα κοράκια πτωματοφάγοι όπως εσύ, δικηγόροι τραπεζων και στελέχη τους, εισπρακτικές, παραπλανούν τον κόσμο και τον προτρέπουν σε ακινησία, για να εισπράξουν απο τα πτώματα. 'Όποιος έχει ικανότητα και βασική γνώση, έσωσε το σπίτι του ανεξαρτήτου χρέους, οι υπόλοιποι επαναστάτες του καναπέ, άςς τελειώνουν μιά ώρα αρχύτερα να απαλλαγούν και από τη μιζέρια τους. Μερικές ντουζίνες τριαξονικά φορτηγά θέλει για να φορτώσεις τα κοράκια σε αυτήν την χώρα............

κερδισμενος παντα και παντοτε

Εχω 6 χρονια που δε πληρωσα δοση και αλλα δυο τρια μεχρι να ασχοληθουν με πρωτη κατοικια σιγουρα. 9 χρονια με μηδεν κοστος λοιπον ακομη και αν μου οαρουν το σπιτι ..που δε προκειται. Οταν ερθει η στιγμη θα βγαλω μεχρι και τα κουφωματα για να τα βαλω ολα σε νεο σπιτι. Ας το αγορασει οποιος θελει και θα παρει φθηνα ενα γιαπι που θα θελει 100000 ευρω για να μπεις μεσα ή να το νοικιασεις. Ολα αυτα νομιμα και ηθικα.

Και με τα δύο χέρια

και εναλάξ

Πέτρος

Ούτε νόμιμο είναι ούτε ηθικό βέβαια ποιος αν είχες ηθική θα είχες μάθει να αποπληρωνεις τα χρέη που δημιουργείς αλλά μάλλον η οικογένεια σου με μεγάλωσε με λάθος αξίες κρίμα. Εγώ λυπάμαι περισσότερο τα παιδιά σου που δυστυχώς θα τα κάνεις σαν τα μούτρα σου

Μεγαλε εισαι το ειδωλο μου

αρκεί και με τη αποχώρηση από το σπίτι να πάρεις μαζί σου εκτός τα ντουβάρια, όλα τα ηλεκτρικά, κουφώματα, υδραυλικά και μπάνια, ηλιακό θερμοσίφωνα, πόρτες, ντουλάπες, και να αφήσεις το ντουβάρι στο ντουβάρι που θέλει φτηνό σπίτι στην καμπούρα του δανειολήπτη.

για να εφαρμοσεις καπιταλισμο, θελεις αριστερους

Μονος του ο Τσιπρας ιδιωτικοποιησε ολα αεροδρομια και λιμανια. 40 χρονια πασοκονουδου μονο τον οτε και την ολυμπιακη πουλησαν. Τωρα πουληθηκε Αστερας, Ελληνικο και ενα σωρο αλλες ιδιωτικοποιησεις. Αν ερθει ο Κουλης δε θα τολμησει τιποτα, φοβαται να μιλησει, δε το βλεπετε; Για αυτο η Μερκελ στηριζει τον Τσιπρα.

Δεξιος

Οχι για να εφαρμοσεις καπιταλισμο, για να ξεπουλησεις τα παντα στους ξενους, θες να πεις και σε μερικα ντοπια αριστερα λαμογια. Για το λαο, και μαλιστα για το κομματι εκεινο που εχει εθνικη συνειδηση, ικανοτητα, φιλοτιμο και εργατικοτητα, σαπιος, ολοκληρωτικος μαδουροκομμουνισμος, αυτη ειναι η συνταγη και η προοπτικη!

Και εγω θα σας στεναχωρήσω λιγο αφελεις.........

Οι δανειολήπτες εξαπατήθηκαν απο τις τράπεζες οι οποίες έστησαν τοκογλυφικες συμβάσεις και απειλούνται με κατάσχεση λόγω κόκκινων δανείων και παράνομης υπερχρέωσης......Οι δανειολήπτες του υποτιθεμένου Ελβετικού φράγκου εξαπατήθηκαν απο τις τράπεζες -σαν πως ήξεραν που πέφτει η Ελβετία η τι νόμισμα και ισοτιμία έχει -και τώρα απειλούνται με κατασχέσεις λόγω τριπλάσιας-παράνομης-οφειλής.......όσοι έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό για να κρύψουν όπως τους πρότειναν οι τράπεζες, κινδυνεύουν με κατασχέσεις όλων των χρημάτων απο τα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και κατάλαβαν οτι τους κορόιδεψαν οι εγχώριοι τραπεζίτες που πούλησαν τα απόρρητα στοιχεία τους....όσοι τοποθέτησαν τα χρήματα τους σε ομόλογα έχασαν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους με το περίφημο PSI και άνθρακες ο θησαυρος......όσοι έκρυψαν στις τράπεζες λεφτά είναι θέμα χρόνου να κάνουν φτερά υπέρ του τραπεζίτη......οι μισθοδοσίες και οι συντάξεις κάνουν κατά καιρούς φτερά απο τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω ΑΑΔΕ άλλα με ευθύνη τραπεζων διότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση κατάσχεσης και αποτελεί ΥΠΕΞΑΊΡΕΣΗ χρημάτων κατά παράβαση -ακόμα μια άπατη των τραπεζων- του τραπεζικού απόρρητου..........όσοι λοιπόν γλιτώσατε απο το τραπεζικό πλιάτσικο και λεηλασία πλούτου, χρημάτων, περιουσιών, ελάτε να αγοράζεται φτηνά ακίνητα σαν έξυπνοι που είσαστε σαν και τους προηγούμενους.......μικρόμυαλοι και ανόητα ανθρωπάκια.........γιατί να υπάρχει μερίδα Ελληνων εκτός των τραπεζικών και φορολογικών θυμάτων.....ελατε στον πάππου αφελείς να παρετε το δωρο σας ...........ελατε να ψωνισετε φτηνά.......ψώνια ε ψώνια.

VfV

ΑΝΗΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?

Πανος

Τζαμπα γραφεις τα αυτονοητα...βερεσε. με φορτωτη να φορτωνεις τους ηλιθιους ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.

Μεγαλε έγραψες

και συμφωνω απόλυτα μαζί σου.

Ουτε οι απατεωνες των τραπεζων

ειναι ανηλικα, αλλα απολαμβανουν -προσωρινα- μια ιδιοτυπη ασυλία για τα-κατ'επαγγελμα-οικονομικά τους εγκλήματα εις βάρος του έλληνα δανειολήπτη.

εκμεταλλέυτηκαν

και εκμεταλλεύονται την δεσποτική τους θέση και την πολιτική/τραπεζική διαπλοκή. Αυθαιρέτησαν εις βάρος των δανειοληπτών και τροποποίησαν μονομερώς συμβάσεις πιστωτικών καρτών και καταναλωτικων δανείων και όχι μόνο. Παραπληροφόρησαν ( ελβετικό φράγκο)και εκβίασαν μέσω εισπρακτικών εταιριών και δικηγορικών γραφείων ( ΔΣΑ καταγγελείες) και απέσπασαν υπογραφές σε καταχρηστικές συμβάσεις. Καταστρατηγησαν την έννοια της καλή πίστης, τα ήθη και έθιμα στις συναλλαγές, τον κώδικα δεοντολογίας της διαφάνειας των τραπεζικών συναλλαγών (ΤτΕ), το τραπεζικό απόρρητο, εις βάρος του δανειολήπτη. Παραπλάνησαν δικαστές με πλασματικό ύψος οφειλής και εκδώσαν διαταγές πληρωμής στηριζόμενες σε αόριστες χρεώσεις και συμβάσεις, οι οποίες στην πορεία ακυρώθηκαν- όσοι αντέδρασαν εγκαίρως- Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που αναφέρουν ρητά τον τρόπο εκβιασμού και παραπληροφόρησης, απάτη επι του δικαστη, και πολλά άλλα κόλπα, κανε έρευνα αν σε ενδιαφέρει, μην τα θες όλα ετοιμα. Τέλος , η τραπεζική αυθαιρεσία και καταχρηστικότητα συμβάσεων , η δράση τραπεζικών εισπρακτικών και τα αποτελέσματα τους που οδήγησε σε υπερχρέωση , αποτελεί αντικείμενο δικαστικής και διοικητικής διερεύνησης. Τα ανήλικα δεν παίρνουν δάνειο. Πέρνουν όμως κληρονομιές και εκεί στηρίζονται για την διαιώνιση των χρεών οι απατεώνες των τραπεζων.

Δικαστής

Τέτοιες ανοησίες και πολλές ακόμη έχω διαβάσει σε δικόγραφα ανακοπών. Όλες απορρίφθηκαν

Απορία

Και σεις δικαστής της Σχολής Χιλλ;;; Του Μπέννυ Χίλλ;;; Λοιπόν, αγαπητέ, για να μη γελοιοποιήσε άλλο, άσε εμάς του δικαστικού σώματος να ξέρουμε καλλίτερα τι ισχύει.

Candyman

Τι λες ρε καραμήτρο; Τράβα βρες κανα δικηγόρο γάτα, να δεις αν γίνονται ανακοπές ή οχι. Οχι μονο ανακοπές και διαγραφές πετυχαίνεις αν ξέρεις. Έχω δει με τα ΜΑΤΙΑ μου [...], απόφαση δικαστηρίου που διέγραψε δάνειο 150.000.000 σε εργολάβο. Θες να σου πω και ποιός ήταν; [...], [...] [...] γραφικούλη που υπογράφεις και "δικαστής"λες και θα μας πείσεις. [...].

Πανος

Επειδη σας βλεπω ενημερωμενω...στον εισαγγελεα με στοιχεια γιατι δεν πατε.. Για να μαθουμε και εμεις οι παροικουντες στην ιερουσαλημ....ποιοι ηταν αυτοι οι κακοι τραπεζιτες?

Μην ανυσηχεις

και ο εισαγγελεας τα έχει όπως και τα δικαστηρια τα οποία αποφασίζουν ανα περιπτωση. Ο κάθε ενδιαφερώμενος πρέπει να κινητοποίηθεί και να διεκδικήσει το δίκιο του αναλογα με την περίπτωση του. Οι χιλιάδες ακυρωμενες διαταγές πληρωμής και τα επερχόμενα δικαστηρια στην βάση της αυθαιρεσίας και της καταχρηστικότητας δέν σου λένε τίποτα????

δικαστη μαλλον εισαι καραγκιόζης

και όχι δικαστης. Που τα πουλας αυτά ρουφιάνο των τραπεζων???? Χιλιάδες δεδικασμενα πλεον εις βαρος τραπεζων στη βάση της παρανομίας καταχρηστικότητας και αοριστίας συμβάσεων, και εσυ το βιολί σου και όποιος φάει την φόλα. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις σε αυτά που έγραψα βρίσκονται ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και αρκεί έγγραφη αμφισβήτηση συνόλου οφειλης για να ενεργοποιηθεί ο δικαστικός έλεγχος χρεωσεων δανειου και να βγουν στην φόρα τα σημεία και τερατα των συμβάσεων. Και θα ερθει άμεσα ο κάθε τραπεζοτσολιάς να παρακαλά ρύθμιση με 50% μείωση κεφαλαιου για να αποφύγουν νέες δικαστικές περιπέτειες.

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ...

Απογοητεύομαι. Τελικά υπάρχει πολλή σαπίλα!!!!

Σύριζας

Πράγματι. Τα λαμόγια αντί να πάνε να μαζέψουν φρούτα ή να μοιράσουν φυλλάδια κάθονται στα πληκτρολόγια και γράφουν ανοησίες.

ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ 'ΚΟΚΚΙΝΟ' ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΡΤΩΜΕΝΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ, ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΦΩΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ!

Θανασης

Αξία ανεκττιμητη είναι να τον βλέπεις μετά την Μύκονο και το Μπανσκο να τρώει από τα σκουπίδια και να κοιτάτε στα παγκακια με θέα στα άστρα βέβαια αυτό θα το βλεπεις live γιατί επειδή δεν θα έχει ίντερνετ δυστυχώς για αυτόν και για σένα δεν θα έχει και Facebook τη κρίμα

Βάστα Τσιπρα, βάστα Σοιμπλε

Η ουσία ειναι οτι τωρα με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μπορουμε ολοι να αγοράσουμε ενα σπιτι στη σωστη τιμη. Πριν δεν ειμασταν κοροιδα να πληρωνουμε 300% την αξία του. Ειναι καλο για την οικονομία και θα βρουν σπιτι πολλες οικογενειες. Μπραβο στον Τσιπρα που εκανε ποιο προσιτά τα σπίτια για ολους. Ο Κουλης δε θα τολμούσε να κανει τετοια μετρα.

το τυρι το ειδες

αλλα όχι την φάκα. Αν νομίζεις οτι θα αποκτήσεις περιουσία εις βάρους αυτών που χρωστούν είσαι πολύ κοκορόμυαλος. Την νέα γενιά κόκκινων δανειοληπτών ετοιμάζουν οι αυθεντίες του είδους, και η ιστορία επαναλαμβανεται. Η εξόφληση θα γινει η με προκαταβολή και τραπεζικό δανεισμό με δόσεις, ή μετρητά, αλλα και την ΑΑΔΕ να ερευνήσει το που τα βρήκες και πως τα έκρυβες τόσο καιρό, τι χρωστούν τα παιδιά σου και το όλο το σοι σου τα τελευταία 30+ χρονιά. Σε δύο χρόνια που θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοι κατοικιών δεν θα σου έχουν αφήσει φράγκο να πάρεις. Αλλα και να τα καταφέρεις, σε περιμένει η ανεξάρτητη ΑΑΔΕ στη γωνιά να σε χρεώσει την διαφορά της καλής τιμής" με την τιμή που θα σε οδηγήσει εκεί που οδήγησε τόσα νοικοκυριά η τραπεζική αυθαιρεσία. Και τότε θα ζητάς κρατική προστασία για την υπερχρέωση του 300% και την μελλοντική κατάσχεση σου εφόσων σου πάρουν αρχικά όλα τα χρήματα . Και κάποιοι άλλοι θα λένε κατάσχεση στον μπαταξή που δεν πλήρωσε την εφορία και το σπίτι του" Και φυσικά από θύτης θα γίνεις θύμα και έτσι σου αξίζει. Τελικά επιβεβαιώνεται ο κανόνας, οτι η τρόικα ήξερε που χτύπησε. Εγγραφείτε στην πλατφόρμα αφελείς, σας περιμένει ο μπαμπούλας για διερευνηση το οικονομικό παρελθόν σας και τις επί σειρά ετών αφορολόγητες δηλώσεις σας, ακόμα και των γονέων σας λόγω Γονικής παροχής.

Δε φοβαμαι τον ισκιο μου, σορρυ

Εδω χτιζουν στα καμμενα μαζονετες και θα φοβηθω εγω που αγοραζω ακινητο νομιμα -μεσω της πλατφορμας πλειστηριασμου- απο τη τραπεζα; Τι πινεις και δε μας δινεις. Πολυ καλο ειναι το μετρο και μπραβο στο Τσιπρα που τολμησα οτι δεν τολμησαν οι ατολμοι του ΝΔ και Πασοκ τοσα χρονια που ετρωγαν τα νυχια τους.

στη σειρα σου ψευτομαγκα

και ερχεται η ωρα σου. επένδυσε και εσυ όπως επένδυσαν και οι προηγούμενοι δίχως φόβο στο ίδιο παραβατικό και καταχρηστικό τραπεζικό περιβάλλον, σε στηρίζει η τραπεζα εσενα προσωπικά αφελη.

Μονο μπαταχτζηδες και αναρχικοι ειναι εναντιον

Της πλατφορμας. Ολοι εμεις θα μπουμε για να βρουμε μια καλη ευκαιρια να επενδυσουμε. Με το airbnb τα νοικιαζεις και βγαζεις το νοικι του μηνα σε μια εβδομαδα και χωρις εφορια. Αυτη ειναι ερπενδυση που θα σωσει πολλους.

MARON

Αγόρασα σπίτι που ζήταγε ο ιδιοκτητης πάνω από 250.000 με 165.000, άσε την εφορία να ψάχνει μέχρι το 3000 που τα βρήκα, δε μπορούν να μου κάνουν τίποτα και ξέρεις γιατί; Γιατί είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και έχω ξένη υπηκοότητα, δεν υπάρχει για μας πόθεν έσχες. Όλα τα υπόλοιπα για τους ιθαγενείς γιατί συν τοις άλλοις το σπίτι αγοράζεται τοις μετρητοίς και χωρίς τραπεζικό δανεισμό, νοίκιασμα 2-3 μήνες με AIRBNB, βγαίνει και ο ENΦIA και τέλος. Θέλεις άλλες εξηγήσεις;

Θανασης

Να βγουν στο σφυρί τα ακίνητα των μπατακτζιδων και να καταργηθεί ο ανρισυνταγματικος εμφιά να δεις πως φτιάχνετε η οικονομία

Λουλης

Μπαταχτσηδες κατά κύριο λόγο, και κλέφτες ολκής, είναι οι δημόσιοι κόπροι ,και οι πολιτικοί συνταξιούχοι των 45-50 ετών ,αρχιλαμογιο ε αρχιλαμογιο !!!

ΛΟΥΛΗ...

Είσαι διχασμένη προσωπικότητα ή κάνεις πλάκα;;;;

Candyman

Ελά ρε τρολ ειναι ο βλάκας. Οτι και να πεις, θα πει το αντίθετο για να προκαλέσει απάντηση. Πιθανότατα άνεργος 30άρης, κουκουές, βλάκας εντελώς, παράσιτο δηλαδή που το παιζει ιστορία και μια λέει για φρέντο, μια για περιουσίες που και καλά έχει, μια για τα σπίτια του στις Χαλκιδικές... οτι να 'ναι. Δεν έχεις δει που κάθε χωριό έχει και τον τρελλό του; Ε κάπως έτσι είναι και στα news sites, κάθε πεδίο σχολιασμού έχει και τον μαλάκα του.

Σύριζας

Θα δώσουμε καλό και φθηνό σπίτι σε όποιον το αξίζει. Έλληνα και αλλοδαπό μέσω των πλειστηριασμών

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ecb-new1

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατανομή ανά χώρα, αλλά εκτιμάται ότι 40 δισεκατομμύρια ευρώ θα αφορούν γερμανικά κρατικά ομόλογα, 33 δισεκατομμύρια ευρώ για γαλλικά κρατικά ομόλογα, 30 δισ. ευρώ για ιταλικά και 20 δισ. ευρώ για ισπανικά κρατικά ομόλογα», εκτιμά αναλυτής της Unicredit,

tsakalotos_ar

Αντί για επενδύσεις 4 δισ. από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έδωσαν μόλις 2,5 δισ. ευρώ - Άλλο 1,5 δισ. από επιστροφές φόρων «κρύφτηκε» σαν πληρωμές από το Πρόγραμμα Αποπληρωμής Ληξιποθέσμων του Δημοσίου

12