Κέρδη στις ευρωαγορές χάρη στα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στις ευρωαγορές χάρη στα εταιρικά αποτελέσματα

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 382 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και δείκτες σε θετικό πρόσημο -Ο Euro Sotxx 600 banks ενισχύθηκε κατά 0,3%

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση για τη νομισματική πολιτική της Fed ενώ παράλληλα εξετάζουν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 382 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και δείκτες σε θετικό πρόσημο. Ο Euro Sotxx 600 banks ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Ο FTSE 100 βρέθηκε σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, κλείνοντας ανοδικά 0,24% στις 7.452 μονάδες, χάρη στη δημοσιοποίηση για το βρετανικό ΑΕΠ που, κατά το β' τρίμηνο σημείωσε αύξηση κατά 0,3% σε επίπεδα τριμήνων και κατά 1,7% σε ετήσια βάση, όπως ανέμεναν και οι προβλέψεις.

Η βρετανική στατιστική υπηρεσία αναφέρει πως η βρεταντική οικονομία έχει σημείωσει άνοδο 9% απο τα προ κρίσης υψηλά κατά το α' τρίμηνο του 2008.
 
Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ β' τριμήνου αυξήθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία και κατά 1% σε ετήσια βάση. Η παραγωγή του τομέα υπηρεσιών σημείωσε αύξηση  0,5% στο τρίμηνο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,4% και οι κατασκευές κατά 0,9%.

Τα βρετανικά στοιχεία είναι πολύ πιθανό να κάνουν την Τράπεζα της Αγγλίας να αφήσει την επόμενη εβδομάδα κατά τη συνεδρίασή της, αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η στερλίνα υποχώρησε οριακά μετά τα στοιχεία γαι το ΑΕΠ, στο 1,3017 έναντι του δολαρίου.

Στους άλλους δείκτες, ο γερμανικός DAX έκλεισε με άνοδο 0,33% στις 12.305 μονάδες, ο γαλλικός CAC40 με άνοδο 0,56% στις 5.190 μονάδες, ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,49% στις 10.575 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,56% στις 21.577 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Subsea 7 έκανε άλμα 4,35% μετά την ανακοίνωση κερδών β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η Tullow Oil κατέγραψε ράλι 8% καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα για το α' εξάμηνο του έτους.

Σε άλλες μετοχές, άνοδος 2% για τη British American Tobacco, μετά την ανακοίνωση της Moody's ότι η κατανάλωση καπνού αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές και ότι εναλλακτικά προϊόντα δεν αναμένεται να πλήξουν τα περιθώρια κέρδους.

Η ελβετική φαρμακευτική Lonza, έκανε άλμα 7,6% μετά τα καλύτερα του ανεμενόμενου κέρδη β' τριμήνου.

Πτώση έως και 1,4% για τη LafargeHolcim μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψής της για την ανάπτυξη φέτος. Η  UniCredit οριακά πτωτικά μετά την είδηση ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Κέρδη για τη μετοχή της Daimler μετά την ανακοίνωση για αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου, άλμα 4% νωρίτερα για την Peugeot μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών α' εξαμήνου.

Οι επενδυτές στο μεταξύ αναμένουν την απόφαση της Fed στις 9 μμ (ώρα Ελλάδος). Παράγοντες της αγοράς δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στα επιτόκια τουλάχιστον προς το παρόν.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1740014

Εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών και ιδίως των εξοντωτικών φόρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση αναφέρουν 73 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή

4