Έρευνα: Ο ένας στους δύο νέους έχει πηγή εισοδήματος τους... γονείς

Έρευνα: Ο ένας στους δύο νέους έχει πηγή εισοδήματος τους... γονείς

Στοιχεία- σοκ από την μεγάλη δημοσκόπηση της διαΝΕΟσις για την ανεργία των νέων και τις διαγενεακές σχέσεις στην Ελλάδα- Αφορά τους νέους έως 35 χρονών που είναι από τις πιο δυναμικές και παραγωγικές ηλικίες

Το 48% των νέων Ελλήνων (18-35) δηλώνουν σήμερα ως τη βασική πηγή του εισοδήματός τους την "οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς". Επίσης, μόνο το 15% αυτών θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες.

Τα παραπάνω ποσοστά αποτελούν δύο μόνο από τα πολλά ενδιαφέροντα ευρήματα της νέας ποσοτικής έρευνας για την ανεργία των νέων και τις διαγενεακές σχέσεις στην Ελλάδα, της οποίας το πρώτο μέρος δημοσιεύει σήμερα η διαΝΕΟσις.

Την ποσοτική έρευνα πραγματοποίησε η MRB σε δείγμα περίπου 1.500 νέων Ελλήνων από όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε δείγμα 500 γονέων των νέων αυτών.
Μερικά ακόμα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας αναφέρονται παρακάτω:

-Το 29% των νέων πιστεύουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα είναι χειρότερο από αυτό των γονιών τους. Αλλά την ίδια γνώμη έχει το 55% των γονέων τους. 
-Το 41% των νέων δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά, ενώ το το 46% σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Επίσης οι νέοι Έλληνες σε σχέση με τους γονείς τους:

-δηλώνουν λίγο περισσότερο αριστεροί και πολύ λιγότερο θρησκευόμενοι,
-έχουν λίγο καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης,
-συμμετέχουν λιγότερο σε εθελοντικές ή συλλογικές δράσεις (πλην των πολιτικών),
-εμπιστεύονται λιγότερο τους θεσμούς, και
-συμμετέχουν λιγότερο σε πολιτιστικά δρώμενα
Ποιοι γονείς έχουν άνεργα παιδιά;

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ποσοτικής έρευνας, φαίνεται πως ο συνδυασμός χαμηλής μόρφωσης, οικονομικής ανεπάρκειας και έλλειψης εμπιστοσύνης στους θεσμούς στους γονείς, έχει ως αποτέλεσμα πολύ υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στα παιδιά τους, σε σχέση με τα παιδιά γονέων με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ποιο είναι το προφίλ των νέων ανέργων σήμερα; 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ποσοστικής έρευνας, ανεξάρτητα από το προφίλ των γονιών τους, οι νέοι οι οποίοι:

-δεν θεωρούνται "ενεργοί πολίτες",
-αντιδρούν απέναντι στους θεσμούς,
-δεν είναι ιδιαίτερα μορφωμένοι 
-δεν αφιερώνουν χρόνο στην πνευματική τους καλλιέργεια, και
-είναι αυτοί που εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (54)

Μπαμπης

Α Ε Ρ Γ Ε Ι Τ Ε

Ξενιτεμένος

Δε λέω λόγω κρίσης δεν υπάρχουν δουλειές αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει μεγάλη τεμπελιά στην Ελλάδα. Παιδια που τεμπελιάζουν μια ζωή επειδή δήθεν διαβάζουν (δε μιλάω για αυτούς που πραγματικά διαβάζουν) αλλα και γονείς που νομίζουν ότι ο γιόκας τους ειναι πτυχιούχος και ειναι για μεγάλα πράγματα... Θα μάθουν οπως μάθαμε όλοι ειδικά εμείς στο εξωτερικό!!!

Λούλης

Ε και τι δηλαδή. Σε συμφέρει προσωπικά εσένα όλοι αυτοί οι νέοι να έχουν δουλειά, να είναι αξιόλογοι, πετυχημένοι και οικονομικά ανεξάρτητοι; Ή μήπως είναι καλύτερα να τους αφήςεις να κοιμούνται όρθιοι, να αράξεις εσύ εκεί στην ξενιτιά που βρίσκεσαι, να δουλέψεις, να κάνεις οικονομία και μια μέρα να γυρίσεις φραγκάτος και να τους αγοράσεις όλους αυτούς; Τα συμφέροντά σου υποστηρίζω, αν δεν το κατάλαβες.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Η κατάντια μας... 21ος αιώνας, Ελλάς.

Μαρία πύργος Ηλείας

Μία φορά κ έναν καιρό πριν 25 και πιο πίσω χρόνια Όταν υπήρχαν Δουλειές εργοστάσια βιοτεχνίες τότε δούλευε η ναυτιλία Έλληνες οι περισσότεροι δουλεύαμε ναι .υπήρχε ψωμί.τοτε όμως άκουγες ααα στο εργοστάσιο δουλεύεις;υποτιμητικό ήταν τότε όπως κ τα παραπάνω επαγγέλματα του λαϊκού κόσμου έλεγε η μανα σιγά μη στείλω στα χωράφια το παιδί μου σιγά μη πάει σκουπιδιαρης. Εμ θέλανε υψηλά πατώματα ρετιρέ.τωρα που δουλεύουν ξένοι αφού όλη σχεδόν μορφωθηκανε πήραν τα πτυχία για να βρουν μια θέση στα γραφεία τώρα ας πάνε να δουλέψουν

ΕΣΥτης

Στην εποχή μου ένας στους δύο νέους συνεισέφερε στην οικογένεια, είτε εργαζόμενος με τον πατέρα του είτε αλλού. Δεν υπήρχαν διακοπές, αφήναμε το Παν/μιο και δουλέυαμε μέχρι να ξανανοίξει τον Σεπτέμβρη - Οκτώβρη (ανάλογα με το αν χρώσταγες μαθήματα). Τα έχουμε παραχαϊδέψει τα παιδιά μου φαίνεται και αυτό σίγουρα δεν θα βγει σε καλό.

Μακραν

Η χειρότερη γενιά όλων των εποχών από κάθε άποψη... Άτομα χωρίς βούληση με ένα κινητό στο χέρι άχρηστοι εντελώς

Αγύριγο κεφάλι

Δεν υπάρχει ανεργία. ________Ουδείς Αλβανός στην Ελλάδα παραμένει άνεργος.__________Και ούτε ο Αλβανός στην Ελλάδα παίρνει ... "επιδόματα αλληλεγγύης!.. ____Δεν υπάρχει ανεργία. Εάν υπήρχε ανεργία θα εύρισκα και εγώ εργάτες γιά να έρθουν να μου τρυγήσουν τα αμπέλια και ύστερα τον χειμώνα να μου μαζέψουν τις ελιές. Όποιος ΠΕΙΝΑΕΙ πραγματικά, αναζητεί τρόπο πάση θυσία να βρει δουλειά. Και δεν αρνείται επειδή στον τρύγο "ζεσταίνεται" και στο μάζεμα της ελιάς ..."κρυώνει"!___________Όλοι οι εργολάβοι έχουν Αλβανούς στην δούλεψη τους και όλες οι μηχανότρατες έχουν Αφρικανούς. Που λοιπόν υπάρχει ανεργία; __________ΤΕΜΠΕΛΙΑ υπάρχει.___________Εάν όμως μου θέλουν θέσεις ...Γραφείου ή ...Προϊσταμένου, ναι, εκεί δεν έχουμε να τους δώσουμε!

@ Αγύριγο κεφάλι

Γίνεσαι όμως κουραστικός. Γράφεις τα ίδια και τα ίδια μπούλη. Kάτι άλλο έχεις?

Παναγιώτης

Ο Τσίπρας χαίρεται και η Αχτσιόγλου χτενίζεται για τη μείωση της ανεργίας. Ειναι βλαμένοι ή μήπως μας περνάνε για ηλίθιους ;

Αγύριγο κεφάλι

Οι ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ να ρθουν να δουλέψουν στα ΚΤΗΜΑΤΑ, λέω!___________Μην δίνετε γιά να τους ενισχύετε!_________Τέρμα το κοροϊδιλίκι τους!

Λούλης

Η φτώχεια και η ανεργία, είναι επιλογή λέμε! Όποιος δεν το παραδέχεται, κακό του κεφαλιού του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

72cab8698a574954826757911b11bcca_XL

Περισσότερους ξένους τουρίστες προσελκύει πλέον η Θεσσαλονίκη, με την τουρκική να αναδεικνύεται, μετά την Κύπρο, η δεύτερη σημαντικότερη αγορά, ενώ η άνοδος αφίξεων μόνο από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»- χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνεται και ο οδικός τουρισμός από την Τουρκία- φθάνει το εντυπωσιακό ποσοστό του 3.138% (!) για την περίοδο 2010- 2017.

lagarde-imf-fonto

Με «πολιτικό κίνδυνο» εκλογών απειλεί η Αθήνα τους δανειστές και ζητά μετάθεση των μειώσεων στις συντάξεις - Σήμερα η ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος - «Δεν είναι διατηρήσιμο χωρίς μείωση στο αφορολόγητο» λέει το Ταμείο

2
european-flag

Οι ακριβείς λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων συζητώνται ακόμη παρασκηνιακά, αλλά διπλωμάτες και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ανακατεύθυνση των πόρων από την Πολωνία, την Τσεχία και τις χώρες της Βαλτικής προς τις χώρες του νότου

loyketo-apodeixeis

Η ΑΑΔΕ συνεχίζοντας τους έλεγχους και μετά το Πάσχα για την αποκάλυψη κρουσμάτων φοροδιαφυγής εντόπισε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν έκοβαν αποδείξεις και προχώρησε σε 48ωρο λουκέτο των λειτουργιών τους

24
TSAKALOTOSD

Όπως και στην γ' αξιολόγηση η κυβέρνηση θέλει πρώτα staff level agreement και στο Eurogroup της 2ης1 Ιουνίου συμφωνία-πακέτο για το κλείσιμο του προγράμματος, το χρέος και το είδος της μεταμνημονιακής παρακολούθησης μετά από τα τέλη Αυγούστου