Ντράγκι προς Σόιμπλε: Η νομισματική χαλάρωση πρέπει να συνεχιστεί

Ντράγκι προς Σόιμπλε: Η νομισματική χαλάρωση πρέπει να συνεχιστεί

Παρά τις προβλέψεις του επικεφαλής της ΕΚΤ ότι ενισχύεται η ανάκαμψη της Ευρωζώνης – Χάρη στην πολιτική μας ο πληθωρισμός ενισχύεται με βαθμό μεγαλύτερο των προβλέψεων, αναφέρει

Ντράγκι προς Σόιμπλε: Η νομισματική χαλάρωση πρέπει να συνεχιστεί
Η ΕΚΤ θα πρέπει να φανεί συνετή, ώστε σταδιακά να προσαρμόσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της στην οικονομική ανάκαμψη, ανέφερε σήμερα κατά την ομιλία του στο φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι.

Κατέστησε ωστόσο σαφές, στέλλοντας ουσιαστικά ένα μήνυμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,
 ότι το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ γιατί ο πληθωρισμός ενισχύεται περισσότερο από όσο θα ανέμενε κανείς.
Κλείσιμο
 
«Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτική μας λειτουργεί και τα πλήρη αποτελέσματά της στον πληθωρισμό  σταδιακά θα υλοποιηθούν. Γι' αυτό, η πολιτική μας θα πρέπει να συνεχιστεί και θα πρέπει να είμαστε συνετοί στο πώς θα προσαρμόσουμε τις παραμέτρους της ώστε να βελτιώσουμε τις οικονομικές συνθήκες», είπε.

Η ΕΚΤ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα υπό αυξανόμενη πίεση προκειμένου να αρχίσει να συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική, δεδομένου ότι οι δείκτες τoυ πληθωρισμού έχουν βελτιωθεί, η οικονομική ανάπτυξη έχει επανέλθει στην ευρωζώνη και η πολιτική αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει.

«Όλα τα σημάδια πλέον δείχνουν ενδυνάμωση και διεύρυνση της ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί με πληθωριστικές δυνάμεις», σημείωσε επίσης, ενώ πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ακόμα ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής χαλάρωσης για να μπορέσει η δυναμική του πληθωρισμού να γίνει βιώσιμη και αυτοσυντηρούμενη».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης