Bloomberg: Η Αθήνα πιέζει στο Eurogroup για λύση στο δράμα του χρέους

Bloomberg: Η Αθήνα πιέζει στο Eurogroup για λύση στο δράμα του χρέους

Αν και όλοι οι πιστωτές παραδέχονται ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να πάρει αυτή τη δόση, εντούτοις οι χώρες της ευρωζώνης διστάζουν να προσφέρουν επιπρόσθετη ελάφρυνση, λέει το δημοσίευμα

Bloomberg: Η Αθήνα πιέζει στο Eurogroup για λύση στο δράμα του χρέους
Έναν τρόπο να κλείσει ένα κεφάλαιο – κλειδί στο δράμα της κρίσης της Ελλάδας, που δεν είναι άλλο από την ελάφρυνση του χρέους, επιδιώκει σήμερα, Πέμπτη, η Αθήνα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, με την οποία αναμένεται να ξεκλειδώσει και η επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Αν και όλοι οι πιστωτές παραδέχονται ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να πάρει αυτή τη δόση, εντούτοις οι χώρες της ευρωζώνης διστάζουν να προσφέρουν επιπρόσθετη ελάφρυνση. Μια συμφωνία σήμερα θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου εγκαίρως, αναφέρει το πρακτορείο.

«Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας είναι πολύ υψηλές», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο της Χάγης. «Νομίζω πως θα το λύσουμε αυτό και το ΔΝΤ θα πάρει μια θετική απόφαση».

Κλείσιμο
Πολλά κράτη με πρώτη τη Γερμανία επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ως προϋπόθεση για επιπλέον βοήθεια. Ενώ το ΔΝΤ συμμετείχε στις δύο πρώτες διασώσεις, έχει μείνει εκτός από το τρίτο πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ. Εκτιμά ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης