Εγνατία: Με υπογραφή Τσακαλώτου - Σπίρτζη 38 σταθμοί διοδίων

Εγνατία: Με υπογραφή Τσακαλώτου - Σπίρτζη 38 σταθμοί διοδίων

Άλλο ένα προαπαιτούμενο στις δεσμεύσεις με τους δανειστές αλλά και ένα μέσο διευκόλυνσης στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας που σέρνεται επί μήνες και παίρνει τη μία αναβολή μετά την άλλη

Εγνατία: Με υπογραφή Τσακαλώτου - Σπίρτζη 38 σταθμοί διοδίων
Ούτε ένα βήμα πίσω από το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ
για την εγκατάσταση των διοδίων στην Εγνατία δεν κάνει η κυβέρνηση, υπογράφοντας την κοινή υπουργική απόφαση για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων.

Η ΚΥΑ
Τσακαλώτου
Κλείσιμο
- Σπίρτζη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 29 Μαΐου, αποτελεί άλλο ένα προαπαιτούμενο στις δεσμεύσεις με τους δανειστές αλλά και ένα μέσο διευκόλυνσης στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας που σέρνεται επί μήνες και παίρνει τη μία αναβολή μετά την άλλη. Η εγκατάσταση όμως διοδίων αποτελεί απαίτηση και των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει στο ΤΑΙΠΕΔ, το ατελέσφορο της διαγωνιστικής διαδικασίας εάν δεν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός με τα διόδια.

Η απόφαση για την εγκατάσταση των σταθμών εκκρεμούσε για πολύ καιρό καθώς μέχρι πρόσφατα, εκείνος που αντιδρούσε στην δημιουργία των διοδίων αλλά τελικά υποχώρησε, λόγω ισχυρών πιέσεων ήταν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Η ΚΥΑ που θεωρούνταν επιβεβλημένη για να τροποποιηθεί και η χωροθέτηση κάποιων σταθμών κατόπιν απαίτησης του Ταμείου, βάζει αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην εγκατάσταση των διοδίων που έχουν καθυστερήσει λόγω και των απανωτών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Οι τελευταίοι αποσύρθηκαν μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές δεσμεύσεις για διατήρηση της ανεξαρτησίας της Εγνατίας και των θέσεων εργασίας αλλά και της ενίσχυσης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για δεσμεύσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα ώστε να διατηρηθεί η «ειρήνη» στο μέτωπο των διοδίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης