Κέρδη στη Wall Street ελέω Fed

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντέδρασε με θετικό τρόπο στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, καθώς η τράπεζα, μέσω αυτών, αποκαλύπτει ότι θα προχωρήσει στη μείωση του ισολογισμού της -ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων- με σταδιακό τρόπο 

Υψηλότερα έκλεισε η Wall Street καθώς αντέδρασε με θετικό τρόπο στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, καθώς η τράπεζα, μέσω αυτών, αποκαλύπτει ότι θα προχωρήσει στη μείωση του ισολογισμού της -ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων- με σταδιακό τρόπο και εφαρμόζοντας ένα συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο δεν θα επιφέρει αναταραχή στις αγορές. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 21.012 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 2.404 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,4% στις 6.163 μονάδες.

Παράλληλα η Fed εμφανίστηκε πρόθυμη να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αλλά με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο και ανάλογα με την πορεία την οποία θα ακολουθήσει όχι μόνο ο πληθωρισμός αλλά συνολικά η αμερικανική οικονομία.

«Οι επενδυτές βρίσκονται σε μία διαδικασία «βλέποντας και κάνοντας» αυτή τη στιγμή. Η φρασεολογία της Fed έχει αλλάξει δραματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Δεν υπάρχει πια «εύκολο χρήμα» αλλά διάθεση για πιο επιθετική πολιτική», εκτιμά ο Adam Sarhan, επικεφαλής της 50 Park Investments.

Βάσει του δείκτη FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου φθάνουν στο 83,1%.

Μεικτή εικόνα για τα αμερικανικά ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,257% και του 2ετούς να παραμένει στάσιμη στο 1,281%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικού δανείου ενισχύθηκαν 4,4% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών υποχώρησαν 2,3% τον Απρίλιο.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr