Τρόμος στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις

Τρόμος στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις

Αλλάζουν μέχρι και τις συνθήκες της ΕΕ!

Τρόμος στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις
«Συστημική κρίση  που απαιτεί συστημική απάντηση»  και «γενική κινητοποίηση»! Τα λόγια του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Ευρώπη και τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να ανασχεθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις που ταλανίζουν το ευρώ εδώ και μέρες. Επιθέσεις που έχουν σπείρει τον τρόμο και τον πανικό στις ευρωαγορές και έχουν οδηγήσει το ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα μηνών έναντι του δολαρίου.

Το απόγευμα το έκτακτο  Εκοφίν θα εξειδικεύσει τα οικονομικά μέτρα που θα αποτελέσουν τη «νέα γραμμή άμυνας» της ευρωζώνης από αύριο Δευτέρα.
Κλείσιμο

Όμως το πόσο «τρομάζουν»  τους επενδυτές, τους πολιτικούς και  τους οικονομικούς παράγοντες της ΕΕ οι επιθέσεις αμερικανικών και ασιατικών  κερδοσκοπικών κεφαλαίων γίνεται  εύκολα κατανοητό και μόνον από  το ποσό που φέρονται να «απελευθέρωσαν» με τις αποφάσεις τους το ξημέρωμα του Σαββάτου, ενός ποσού που στην ουσία τίθεται στη διάθεση της ΕΚΤ για να τροφοδοτήσει το περιβόητο «ευρωταμείο στήριξης».

Ο λόγος για 650 δις  ευρώ (!) που θα είναι η «προίκα»  ενός «ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθεροποίησης» που θα αναλάβει εφεξής να χορηγεί δάνεια ή κεφάλαια σε πρώτη φάση στις 16 χώρες της ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ θα έχει και  την εξουσιοδότηση να αγοράζει απευθείας  κρατικά ομόλογα χωρών της  ΕΕ, ουσιαστικά παρακάμπτοντας τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

 «Από τη Δευτέρα,  όταν ανοίξουν οι αγορές, θα  είμαστε σε θέση υπερασπιστούμε  το ευρώ», τόνισε με έμφαση  ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και μένει να δούμε το απόγευμα τι άλλα «όπλα» θα ρίξουν στην μάχη οι Ευρωπαίοι οικονομικοί υπουργοί ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης