Κινδυνολογεί η Μέρκελ, καθησυχάζουν Μπαρόζο και Γιούνκερ

Κινδυνολογεί η Μέρκελ, καθησυχάζουν Μπαρόζο και Γιούνκερ

Συμπάθεια από τον Βαν Ρομπάι για τα θύματα, ο οποίος πάντως χαρακτήρισε ως αξιόπιστη και φιλόδοξη τη συμφωνία στήριξης

Κινδυνολογεί η  Μέρκελ, καθησυχάζουν Μπαρόζο και Γιούνκερ
Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρέθηκαν τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις και εκτενή ρεπορτάζ, η Ελλάδα έγινε πρώτη είδηση στα διεθνή πρακτορεία και το διαδίκτυο με τις σκηνές βίας να επισκιάζουν την πρωτοφανή μαζικότητα της συγκέντρωσης κατά των οικονομικών μέτρων. 

Στα τραγικά  γεγονότα και το χαμό των τριών συνανθρώπων μας εστίασε τις δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος τόνισε ότι "όλες οι σκέψεις" των Ευρωπαίων είναι σήμερα στραμμένες "στα θύματα της Αθήνας".  

Ο κύριος Βαν  Ρομπάι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι φυσικά ανήσυχοι από την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά σε τέτοιες στιγμές όλοι σκέφτονται πρώτα τα ανθρώπινα θύματα. 
Κλείσιμο

Κατέληξε όμως λέγοντας πως μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση όσον αφορά στα δημόσια οικονομικά και την ανταγωνιστικότητά της, αλλά της προσφέρθηκε ένα μεγάλο πρόγραμμα, μια συμφωνία αρωγής αξιόπιστη και φιλόδοξη. 

Την ίδια ώρα, η  Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σχολίαζε τα τραγικά γεγονότα στην Αθήνα από τη ... δικιά της σκοπιά. Από το βήμα της Ομοσπονδιακής Βουλής δήλωσε πως το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ελλάδα!!! 

Αυστηρός και  αποφασιστικός εμφανίστηκε ο  πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος, αμέσως μετά την μίνι-κατάρευση των αγορών (με αφορμή τα γεγονότα στην Αθήνα), τόνισε ότι η Κομισιόν θα πράξει τα απαραίτητα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χρηματαγορές δε θα γίνουν η παιδική χαρά των κερδοσκόπων...». 

Ξεκαθάρισε δε πως τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα "θα ενεργήσουν άμεσα εάν χρειαστούν περαιτέρω ρυθμίσεις", προανήγγειλε τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση ανάλογων κρίσεων. Την είδηση τη φύλαγε για το τέλος, ότι δηλαδή τα περισσότερα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα είναι έτοιμα να δανείσουν την Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδας. 

Κάθε κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία απέκλεισε και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. 

Παρομοίως και  κάθε σενάριο ή φήμη περί κατάρρευσης της ζώνης του ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης