Σχέδιο για “ελεγχόμενες χρεοκοπίες” φέρνει η Μέρκελ στην Ε.Ε.

Σχέδιο για “ελεγχόμενες χρεοκοπίες” φέρνει η Μέρκελ στην Ε.Ε.

Μέθοδο για να διασφαλιστεί ότι οι πιστωτές θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μελλοντική διάσωση αναζητεί η Γερμανίδα καγκελάριος

Σχέδιο για “ελεγχόμενες χρεοκοπίες” φέρνει η Μέρκελ στην Ε.Ε.
Την ώρα που η κρίση εξαπλώνεται – όπως όλοι απεύχονταν – στις αγορές του Νότου οι Γερμανοί τρέμουν στην ιδέα των όσων έρχονται. Και προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα, με ... ψηφίσματα και «απειλές»!

Όπως έγινε γνωστό και τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ στην Γερμανία συμφώνησαν να ψηφίσουν, παράλληλα με το νόμο που θα επικυρώνει την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα, και μια πρόταση κανονισμού, την οποία θα θέσουν προς συζήτηση στα φόρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. 

Μια πρόταση που θα ανοίγει το δρόμο για αλλαγές – επί το αυστηρότερο φυσικά – στους κανόνες λειτουργίας της Ευρωζώνης «προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος επανάληψης της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Στόχος να γίνουν πιο αυστηρά τα δημοσιονομικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι χώρες μέλη του ευρώ και παράλληλα θα επιβάλλουν ένα είδος 
«ελεγχόμενου χρεοστασίου», ως μέθοδο για να διασφαλιστεί ότι οι πιστωτές θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μελλοντική διάσωση. 

Αναγκαστική χρεοκοπία υπό όρους και υπό την κηδεμονία των πιστωτών δηλαδή ...

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι φωνές εκείνων που εκτιμούν πως ούτε ο μηχανισμός διάσωσης της Ελλάδας θα επιτύχει τελικώς να αποτρέψει το απευκταίο, δηλαδή την κατάρρευση της ίδιας της Ευρωζώνης. 

Τελευταίος στις τάξεις των απαισιόδοξων προστέθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, ο οποίος δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC ότι «η ελληνική κρίση έχει θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κάνει αρκετά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο "μετάστασης" του προβλήματος».

Και κατέληξε λέγοντας ΚΑΙ αυτός πως «το μέλλον του ευρώ είναι αβέβαιο εάν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει τα θεμελιώδη θεσμικά προβλήματά της». 

Ούτε γραμμή από την κυρία Μέρκελ να έπαιρνε ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης