Αποθεματικά ενός δισ. ευρώ πάνε σε ΔΕΚΟ και υπερωρίες

Αποθεματικά ενός δισ. ευρώ πάνε σε ΔΕΚΟ και υπερωρίες

Προμήθειες σε τράπεζες για τη συνεργασία που προσφέρουν στην  είσπραξη των φόρων - 4,5 εκατ. σε δικαστικούς επιμελητές λόγω... φόρτου κατασχέσεων  - Κονδύλια και για τους συμβούλους Τσακαλώτου και Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις ανάμεσά τους και ο Κορεάτης Κιμ Γκλεν

Έξτρα κονδύλια 1 δισ. ευρώ από το αποθεματικό που φύλαγε για ώρα ανάγκης, ανακάλυψε  η κυβέρνηση. 

Με απόφαση που εξέδωσε πριν μία εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακατανέμει τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, μεταφέροντας πιστώσεις από το αποθεματικό που περίσσεψε σε άλλους κωδικούς δαπανών των υπουργείων.

Μεταξύ άλλων, από τα κονδύλια αυτά θα πληρωθούν τράπεζες που εισπράττουν προμήθειες εκατομμυρίων για τη «συνεργασία» που προσφέρουν στην εφορία στην είσπραξη των φόρων, αλλά και οι σύμβουλοι που βρέθηκαν στην υπηρεσία των κ.κ. Τσακαλώτου και Βαρουφάκη κατά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς (όπως ο Κορεάτης Κιμ Γκλεν, ο πρώην σύντροφος του μοντέλου Ναόμι, Πήτερ Λεγκλέρ κλπ).

Κατά κύριο λόγο, οι πιστώσεις ύψους 1 δισ. ευρώ θα μοιραστούν σε:

-          καθυστερούμενες πληρωμές του δημοσίου

-          αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών

-          απλήρωτες υπερωρίες ενστόλων και δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων

-          ελλειμματικές ΔΕΚΟ για να μπορέσουν να πληρώσουν χρέη τους

-          χρέη του Μεγάρου Μουσικής και άλλων πολιτιστικών φορέων

-          κάλυψη του επιδόματος θέρμανσης

-          χορήγηση προνοιακών επιδομάτων (πετρελαίου θέρμανσης, ΚΕΑ,ΕΚΑΣ)

-          πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις χωματερές

-          επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων για ανεκτέλεστα έργα

-          εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων

-          χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων

-          «έξτρα» μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ

-          στρατιωτικές δαπάνες

 Σπάει ο «κουμπαράς»
Το αποθεματικό φυλάσσεται μέχρι τέλος του έτους για κάλυψη εκτάκτων αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εδώ και χρόνια η Τρόικα έχει απαιτήσει να ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (σεισμοί, πλημμύρες κλπ) που ευτυχώς δεν ανέκυψαν το 2016 και έτσι το 1 δισ. παρέμεινε άθικτο. Στο τέλος της χρονιάς το υπουργείο Οικονομικών μεταφέρει τις αδιάθετες πιστώσεις σε άλλες προτεραιότητες της πολιτικής της.
 
Με βάση την απόφαση Τσακαλώτου:
 
Αμοιβές
-          Τα 160 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων όλων των υπουργείων που, θεωρητικά, δεν μπορούσαν να προβλεφθούν.  Δεν καθορίζεται σε τι αφορούν οι εν λόγω αποφάσεις.

-          12 εκατ. ευρώ για να εξοφληθούν δεδουλευμένα ωρομίσθιων καθηγητών δημοσίων ΙΕΚ

-          3 εκατ. ευρώ για να υπογραφούν συμβάσεις με συμβούλους της Κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς σε θέματα ελάφρυνσης και βιωσιμότητας του χρέους.

Μεταναστευτικό
 
-          100   εκατομμύρια για σίτιση και φιλοξενία μεταναστών (hotspots)

-          άλλα 30 εκατ. ευρώ για υπερωρίες και έκτακτες μετακινήσεις ενστόλων λόγω μεταναστευτικού κύματος (λιμενικό, στρατός, ΕΛΑΣ)

Κοινωνική Πρόνοια - Επιδόματα

 -          101,6 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης

-          38 εκατ . ευρώ για να ενεργοποιηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

-          12 εκατ. για προγράμματα 8μηνης διάρκειας θέσεων κοινωνικής απασχόλησης σε Αττική και Νότιο Αιγαίο

-          32,2 εκατ. ευρώ για τα αντισταθμιστικά μέτρα του ΕΚΑΣ

-          11 εκατ. ευρώ για επιδότηση άγονων γραμμών από το υπουργείο Ναυτιλίας

-          1,3 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της β΄δόσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που θα δοθεί για να πληρωθούν εκκρεμείς αιτήσεις φέτος.

 Πολιτικά κόμματα
 
-          Άλλα 7 εκατομμύρια θα δοθούν σαν έκτακτη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων για το έτος 2015

-          820.000 ευρώ για απλήρωτες εκλογικές δαπάνες από το 2015. «Η πρόβλεψη της δαπάνης κατά τον χρόνο κατάρτισης του προϋπολογισμού δεν ήταν δυνατή» όπως αναφέρεται στην απόφαση Τσακαλώτου.

-          3 εκατ. ευρώ για «έξτρα» μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και επιπλέον 1 δισ. για μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ

 Κρατικές Επιχειρήσεις - Φορείς 
           
 -          30 εκατ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση την ΟΣΥ λόγω της «τρύπας» από την εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και προκειμένου να πληρώσει χρέη της

-          10 εκατ. ευρώ επιχορήγηση στον ΟΑΣΘ που δεν είχε αρχικά προβλεφθεί

-          14,3 εκατ. ευρώ για οικονομικές υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής

-          Καταβολή 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (οφειλή ΦΠΑ από το 2011)

-          10 εκατ. ευρώ που όφειλε το κράτος στον ΕΟΤ και στο Ελληνικό Φεστιβάλ από τα κέρδη των καζίνο Κέρκυρας και Πάρνηθος,

-          5 εκατ. ευρώ για δεδουλευμένα στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα –ΕΑΣ ΑΒΕΕ

-          1,5 εκατ. ευρώ στην ΕΛΒΟ ΑΕ

-          1,4 εκατ στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης για δεδουλευμένα περιασμένων ετών

Εισπρακτικός μηχανισμός

 -          15 εκατομμύρια για προμήθειες σε τράπεζες που συνεργάζονται για την είσπραξη των φόρων. Όπως σημειώνεται μάλιστα «οι εν λόγω δαπάνες παρουσιάζουν αυξητική τάση λόγω της μεγέθυνσης των φορολογικών συναλλαγών που διενεργούνται στα τραπεζικά ιδρύματα».

-          4,5 εκατομμύρια για δικαστικούς επιμελητές επειδή, λόγω φόρτου κατασχέσεων, δεν επαρκούσαν οι σχετικές πιστώσεις

-          1,5 εκατ. ευρώ για δαπάνες «που προέκυψαν από την παραλαβή και χρήση από το Υπουργείο Οικονομικών (13/6/2016)» του κτιρίου Κεράνη στην Θηβών.

Διεθνείς Οργανισμοί
-          6,3 εκατ. ευρώ αφορούν εισφορές της χώρας για τις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ σε εμπόλεμες περιοχές, επειδή δεν επαρκούσαν αυτές που είχαν προβλεφθεί
-          32 εκατ. επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων στην ΕΕ από ανεκτέλεστα έργα (του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ)

-          34,3 εκατ. ευρώ για πρόστιμα που επέβαλε στη χώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων (ΧΑΔΑ)

-          30.000 ευρώ θα δοθούν για την ενοικίαση αυτοκινήτων που κρίθηκε απαραίτητη για μετακινήσεις του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας κατά την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
 
Αποζημιώσεις
 -          100.000 ευρώ στην οικογένεια πεσόντος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικού

-          3,4 εκατ. ευρώ για μετακίνηση πυροσβεστικού προσωπικού, καύσιμα και αποζημίωση οικογενείας θανόντος πυροσβέστη εν ώρα υπηρεσίας (δεν αναλύονται τα ποσά)

Τα «περίεργα»
 -          Πληρωμή 11 εκατ. ευρω σε ΟΤΕ και Forthnet, σε εκτέλεση Γνωμοδότησης του ΝΣΚ, για το τηλεπικοινωνιακό έργο «Σύζευξις» των υπηρεσιών του δημοσίου. Επιπλέον 11,6 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ για συστήματα ναυσιπλοΐας στο λιμενικό.

 -          12.200 ευρώ για να αναγνωριστούν έτη υπηρεσίας πρώην υπαλλήλου Κοινότητας (1970-1976) επειδή έκλεισε το Ταμείο Συντάξεων Κοινοτικών Υπαλλήλων και το δημόσιο πήρε όλα τα λεφτά (και τις εισφορές του ανθρώπου) που ήταν σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας

 -          613.000 ευρώ για παθόντες από τρομοκρατικές ενέργειες και άλλων 13.593 ευρώ ως αποζημίωση σε ενοίκους πολυκατοικίας στη Λέσβο όπου στεγάζεται το γραφείο του Βουλευτή της ΝΔ κ.Χαράλαμπου Αθανασίου, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας εμπρηστικής ενέργειας με στόχο το γραφείο του Βουλευτή.

 -          200.000 ευρώ για μεταφορά σκουπιδιών από τον Δήμο Πύργου σε νόμιμους χώρους άλλων νομών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

 -          855.565 ευρώ για εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων.

Δείτε εδώ την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ (72)

Γιώτα

Άθλιοι Καρανικαίοι, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ινστρούχτορες πίνετε το αίμα του κοσμάκη γιαυτό και ψηφίζετε οτιδήποτε σας πει ο Σόιμπλε. Δουλεύουμε όλοι για τη νομενκλατούρα του μικρού Αλέξη, τους ταζει γιατι χωρίς αυτούς ειναι ένα τίποτα.

ΝΙΚΟΣ

Κόβουν 1,8 δις από τις συντάξεις και δίνουν 1 δις στο κομματικό κράτος. Και μάλιστα από αποθεματικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή συντάξεων αν τα σκατώσουν τελείως οι ανίκανοι συριζαίοι. Ευτυχώς που είναι το κόμμα του λαού γιατί αλλιώς..........

χαχαχαχα

Δωσε και μενα μπαρμπα.Μεγαλη πατεντα το πελατειακο κρατος.Ταιζουμε για να μας ταιζουν ψηφους οταν ερθει η ωρα. Ο Ελληνας ψηφιζει με τετοια κριτηρια οποιος ταξει και δωσει τα πιο πολλα.

ΑΝΤΙ-Συριζώον

100 εκατομμύρια για σίτιση και φιλοξενία μεταναστών (hotspots)... Είναι κατά τα άλλα που τους πληρώνει η "καλή" Ε.Ε. και ο καλός "Ο.Η.Ε."... Φάτε και άλλο σανό Συριζοπρόβατα.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ......

ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ .....

Kinitos

100.000.000 για προσφυγες... not bad not bad

Λούλης

Οι πλούσιοι τα πληρώνουν αυτά. Ο μέσος εργαζόμενος δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα στην εφορία. Όσο για τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, αυτά δεν φτάνουν ούτε για να πληρωθούν τα παλικάρια του δημοσίου, θα φτάσουν για να πληρωθεί και η σίτιση των μεταναστών; Οι υψηλόμισθοι τα πληρώνουν όλα αυτά λέμε!

@Λούληηηηηηηη

Επίδομα μέντορα (του Αντιδραστικού Τέτοιου) πήρες?????...... Επίδομα θαυμαστή Καρανίκα??????...... Επίδομα φραπόγαλου στην παραλιακή??????....... Τρέξε, μοιράζει αβέρτα ο Τσύριζα. .......

(Θα σου μιλησσω ευγενικα)

Αναρωτηθηκες ποτέ αν τα πληρωνεις κ εσυ μαζί με τον πλούσιο που λες? Γιατί αν ο πλούσιος φορολογειται, τόσο οσο θες, γιατί να βάλει το χέρι στην τσεπη, και να ρισκαρει να επεκτεινει τις δραστηριότητές του, να επανεπενδυσει δλδ τα κεφάλαια που διαθέτει η κερδίζει, στην Ελλάδα, ώστε να βρει δουλεια κάποιος φτωχός Ελληνας? Κάπως έτσι συνεχιζουμε στην ύφεση κ ο φτωχός σπρωχνεται ολο κ πιο κάτω. Ο πλούσιος θα βρει τη λύση για τα συμφεροντα του, να είσαι σίγουρος, για να αποφύγει τα χαρατσια. Απλά ο μέσος Έλληνας ηδη φτωχοποιηθηκε κ με τις ευλογιες σου κ το μόνο που θα συνεχισσει να κάνει, θα είναι μαζί σου να αναθεματιζει τους αλλους κ να κλαιει τη μοίρα του, που ο ίδιος δημιουργεί, με ιδέες σαν κ την δικη σου. Καλά τα ΤΡΟΛ αλλά κανε κ κάποια περισυλλογη φιλε.

Άπλυτοι νηστικοί κυβερνούν.

Αφού τα πληρώνει Ο πλούσιος γΚάτι δουλεύει το παιδί σου με 380 ευρώ ? Βολεμένος δημόσιος κηφήνας είσαι για αυτό μιλάς Έτσι.

Ματατζης

Βουλώστε το ελεύθεροι επαγγελματίες . Εμείς είμαστε η εξουσία . Θα δουκευετε μια ζωή για τους δημόσιους το θέλετε δεν το θέλετε .

@

Καρανικα δεν πηγες στο χωριό σου για Πάσχα;

ioannis

Χαιρόμαστε που επιτέλους εκδηλώνουν οι μουχρίτσες το πραγματικό τους πρόσωπο.

Από πού και ως πού

Υπερωρίες στο δημόσιο να κοπούν. Στον Ιδιωτικό Τομέα, δεν παίρνει κανείς. Δουλεύουμε από τις 9 μεχρι τις 7 το βραδυ και λέμε κι ευχαριστώ για τα ψίχουλα. Οι δημόσιοι που μπήκαν πολλές φορές με μέσο, παίρνουν και υπερωρίες. Δεν φτάνει που πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους και όχι μετα από δυο μήνες που συμβαίνει με μας.

η κατσικα του γείτονα

Αν ειναι 'μαιμου' υπερωριες συμφωνω μαζι σου. Εγω ομως που τις δουλευω πραγματικα γιατι να μην τις πληρωθω? Επειδη δεν πληρώνεσαι εσυ, να μην τις πληρωθω ουτε εγω για...συμπαρασταση? Παντως φιλοι μου ,του ιδιωτικου, οταν κανουν υπερωριες τις πληρωνονται! Και παιρνουν και τα δωρα τους, που εγω δεν παιρνω!

bull

34,3 εκ ευρώ πρόστιμο για τα σκουπίδια που βασικά δεν έχει γίνει τίποτα. Συγχαρητήρια!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Για υπερωρίες ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΠΡΩΝ! Υπερωρίες.. Λες κ δουλευουν τις κανονικές τους ωρες κ θέλουν κ υπερωρίες!.. Ξεχρεωστε τα οφειλόμενα του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ρε αλήτες μηπως κ πάρει κάπως μπρος η γαμ.. οικονομία!!

@

Παρασιτικός ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ιδιωτικός τομέας, κάτι σα τραβεστί δημόσιο δηλαδή. Δε μας νοιάζει τέτοιος ιδιωτικός τομέας, να εξαφανιστεί μήπως και εμφανιστούν πραγματικά νέες ελπιδοφόρες εξαγωγικές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τα σουβλατζίδικα και οι "προμηθευτές" του δημοσίου που υπερκοστολογούσαν για να αισχροκερδήσουν, που δεν απέδιδαν ΦΠΑ, που εξαφάνιζαν τα κέρδη σε οφσορ, ας γίνουν παρελθόν.

Λούλης

@17:23. Έτσι ακριβώς. Και λίγα είπες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrou24

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη υπερπλεονάσματος και το υπουργείο Εργασίας για τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, οι οφειλές του ασφαλιστικού συστήματος ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ», τονίζει ο τομεάρχης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

tsakalotos_lagmesa

Παρότι στο α' τρίμηνο σημειώνεται υπέρβαση στόχου κατά 111% στο πρωτογενές πλεόνασμα, τον Μάρτιο το πρωτογενές μειώθηκε κατά 386 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο, που έφτανε στα 2,752 δισ. ευρώ - Κάτω από τον στόχο οι εισπράξεις από τρέχοντες άμεσους φόρους

3
eurogroup

Τι επιδιώκει η ευρωζώνη να κλείσει στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου – 88 προαπαιτούμενα στην 4η αξιολόγηση, με σημαντικότερα αυτά που αφορούν στις ιδιωτικοποίησης και στον τομέα της ενέργειας.