Wall Street: «Βουτιά» στις αμερικανικές μετοχές την Τρίτη

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,14% στις 20.668 μονάδες - Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,2% στις 2.344 μονάδες - Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,83% στις 5.793 μονάδες

Τη χειρότερη μέρα του έτους κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με «οδηγό» τις τράπεζες, λόγω πιέσεων από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,14% στις 20.668 μονάδες, με την μετοχή της Goldman Sachs να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,2% στις 2.344 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να καταγράφουν απώλειες πάνω από 2,5%. Οι δείκτες κατέγραψαν για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, πτώση άνω του 1%. Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,83% στις 5.793 μονάδες.

Μεικτή εικόνα για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,42% και του 2ετούς στο 1,26%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην αγορά πετρελαίου, όπου οι τιμές του μαύρου χρυσού κινούνται σταθεροποιητικά, καθώς η αγορά εκτιμά ότι ο OPEC μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της ημερήσιας παραγωγής του. Πάντως ο ενεργειακός κλάδος παραμένει αυτός με τη χειρότερη πορεία από την αρχή του έτους, έχοντας σημειώσει απώλειες κοντά στο 8%.

Πτωτική πορεία και για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει σε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς απομακρύνονται – τουλάχιστον προς το παρόν- οι ανησυχίες για εκλογή της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στο χθεσινό debate μεταξύ των πέντε βασικών υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία, κερδισμένος ήταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος (και ιδιαίτερα αγαπητός στις αγορές) Εμμανουέλ Μακρόν. Ισχυρά κέρδη 10% για τον δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 12,5 μονάδων.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr