Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Συνεχίστηκε η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις - Νέο ραντεβού στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης - Εξ αποστάσεως θα παρακολουθήσουν οι δύο πλευρές το EWG

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό
Οι ενδείξεις προόδου στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στο ξενοδοχείο Hilton συνεχίστηκαν και την Τετάρτη ως τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν και ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών στις 1:30. 

"Μόνο καλά νέα σήμερα, συνεχίστηκε η πρόοδος σε πολλές συζητήσεις για μέτρα-αντίμετρα και εργασιακά. Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλο το πακέτο. Αύριο θα έχουμε νέο ραντεβού στις δύο το μεσημέρι. Υπάρχουν προβλήματα βέβαια ακόμη με το ΔΝΤ για τα εργασιακά όπως θα περίμενε κανείς", τόνισε στη 01.15 τα ξημερώματα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. 

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έκλεισε και έγινε γνωστό ότι θα κουρεύεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο ΦΠΑ αλλά όχι και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτό που χώριζε όλο το προηγούμενο διάστημα την κυβέρνηση και τους δανειστές στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν ότι οι μεν ήθελαν όριο 50.000 ευρώ για την υπαγωγή στη ρύθμιση, την ώρα που η κυβέρνηση κατέβαζε το όριο πολύ χαμηλότερα, στις 20.000 επιτρέποντας έτσι σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τη ρύθμιση.

Η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα και την Πέμπτη για δέκατη συνεχή μέρα, καθώς έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ όπως γίνεται αντιληπτό, εξ´ αποστάσεως θα παρακολουθήσουν οι δύο πλευρές το αυριανό EuroWorking Group. 
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης