Ελλάδα: «Μόνιμη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με 23%

Ελλάδα: «Μόνιμη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με 23%

Ακολουθεί η Ισπανία με 18,4% και τρίτη η Κύπρος με 14,3%. - Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στην Τσεχία (3,5%) και ακολουθεί η Γερμανία με 3,9%

Τα σκήπτρα της ανεργίας στην Ευρώπη κρατά η Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρωζώνη η ανεργία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009. 

Η ανεργία στην Ευρώπη κινείται σταθερά κάτω από το 10% ωστόσο η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά με ποσοστά δυόμισι φορές μεγαλύτερα που αγγίζουν το 23%.

Η θλιβερή πρωτιά αγγίζει  -σύμφωνα με τη Eurostat που ανακοίνωσε τα σχετικά στοιχεία - τους νέους καθώς διαθέτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό νέων ανέργων (44,2%), με την Ισπανία και την Ιταλία να ακολουθούν με 42,9% και 40,1% αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία τον Δεκέμβριο η ανεργία στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 9,6%, υποχωρώντας κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ένα χρόνο πριν, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015, το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 10,5 %. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 23%. Η δεύτερη χώρα με τον υψηλότερο δείκτη είναι η Ισπανία με 18,4% και τρίτη η Κύπρος με 14,3%.

Μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στην Τσεχία (3,5%) και ακολουθεί η Γερμανία με 3,9% και η Ουγγαρία με 4,5%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 15,571 εκατ. άτομα στην Ευρωζώνη και σε 20,065 εκατ. άτομα στην Ε.Ε. 
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2016, προέκυψε μείωση κατά 121.000 και κατά 159.000 άτομα, αντίστοιχα. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, η μείωση ανήλθε σε 1,256 εκατ. άτομα στην Ευρωζώνη και σε 1,839 εκατ. άτομα στην Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Νίκος

Ελλάδα μόνιμη πρωταθλήτρια στην διακυβέρνηση απο σκουπίδια

stp

Διάβασα προχθές ένα άρθρο που έλεγε σε ποιες χώρες κατασκευάζονται αυτοκίνητα. Που κατασκευάζονται και άλλες συσκευές τηλεοράσεις ψυγεία κλπ οικιακές συσκευές. πρωταθλητές είναι η Τουρκία, η Τσεχία , η Ουγγαρία. Εμείς εδώ είναι κατάρα να έχουμε βιομηχανίες , γιατί οι πολυεθνικές πίνουν το αίμα του λαού με την κατά ΚΚΕ και ΠΑΜΕ αντιλήψεις . Αυτές όμως οι πολυεθνικές δίνουν μεροκάματο , αυτές πληρώνουν τον ΦΠΑ αυτές πληρώνουν εισφορές στα ταμεία για να έχουμε συντάξεις και όχι οι μικρομεσαίοι που δεν αποδίδουν ΦΠΑ, δεν πληρώνουν φόρους , απασχολούν Ελληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους ανασφάλιστους. Και τυφλός να είσαι αυτά που γίνονται στην Ελλάδα τα καταλαβαίνεις. Απορώ τι κάνουν οι πολιτικοί. Όσο για την ανεργία που λέτε όλοι ή σχεδόν όλοι δουλεύουν μαύρα, στους μικρομεσαίους που σας γράφω παραπάνω, και επί πλέον παίρνουν και το βοήθημα των 400, και δωρεάν ρεύμα 800 κιλοβάτ, και δωρεάν εισιτήριο, και δωρεά νερό. Και αυτός που υποτίθεται είναι άνεργος κονομάει περισσότερα από ένα ασφαλισμένο σε σούπερ μάρκετ με τετράωρη απασχόληση και 400 ευρώ. όλοι οι Αλβανοί όλοι οι Πακιστανοί παίρνουν το επίδομα αυτά ολόκληρο και όλοι τους δουλεύουν. Ρωτήστε στα ΚΕΠ στους Δήμους για να μάθετε πόσοι Ελληνες και πόσοι αλλοδαποί δικαιούνται το επίδομα. Αν έκανες το λάθος και φιλοξενείς τον παππού την γιαγιά για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο οικονομικά την πάτησες. Ο Αλβανός όμως με μια υπεύθυνη ψεύτικη δήλωση , τον βγάζει έξω και ας τον φιλοξενεί. Δεν μπορώ να καταλάβω μάλλον οι δικοί μας κυβερνώντες μισούν τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Περισσότερα δικαιώματα έχουν οι ξένοι , οι μειονότητες από το σύνολο του Ελληνικού λαού. Τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου τον έχουν μέσα στην αποθήκη είκοσι χρόνια γιατί δεν βρίσκουν χώρο για να τον τοποθετήσουν, ο Καμίνης , η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος , που ήταν δήμαρχοι, το τζαμί όμως αμέσως έδωσαν κάμποσα στρέμματα, βρήκαν και τα χρήματα για να χτιστεί. Θα το πληρώσουμε κάποτε πολύ ακριβά αυτό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

efksss

Πάνω από 167.000 περιμένουν και δεν βλέπουν σύνταξη - «Εξαφάνισαν» τις αιτήσεις 120.000 συνταξιούχων, αλλά ο ΕΦΚΑ επιστρέφει στα ελλείμματα - Αυξάνονται κατά 4.000-5.000 τον μήνα οι εκκρεμείς αιτήσεις, παρότι οι παλαιοί συνταξιούχοι μειώνονται

1