Υποχωρεί το χρέος στην Ευρωζώνη – Αυξάνεται στην Ελλάδα

Υποχωρεί το χρέος στην Ευρωζώνη – Αυξάνεται στην Ελλάδα

Tις χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αναλογία χρέους - ΑΕΠ σε ολόκληρη την ευρωζώνη έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat

Υποχωρεί το χρέος στην Ευρωζώνη – Αυξάνεται στην Ελλάδα
Στο 90,1% του ΑΕΠ ή στα 9,61 τρισ. ευρώ υποχώρησε το χρέος της Ευρωζώνης κατά το γ' τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από το 2012, ενώ το εποχικά προσαρμοσμένο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 1,7%.

Την ίδια ώρα, τις χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αναλογία χρέους - ΑΕΠ σε ολόκληρη την ευρωζώνη έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, κατά το γ ' τρίμηνο του 2016 το ελληνικό δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 179,6% του ΑΕΠ και ανήλθε σε 311,16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ελληνικό χρέος ήταν ελαφρά μειωμένο κατά 2,9 μονάδες σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, αλλά αυξημένο κατά 4,4 μονάδες συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2015, όταν δηλαδή ολοκληρωνόταν η διαπραγμάτευση για το νέο Μνημόνιο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, όπου το χρέος έφτασε στο 133,4% του ΑΕΠ. Στην τρίτη θέση έμεινε η Ιταλία, όπου το χρέος έχει ελαφρά καθοδική τάση και «έπεσε» στο 132,7% του ΑΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης