ΣτΕ: Αναστολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

ΣτΕ: Αναστολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Σε αναδίπλωση υποχρεώνεται η κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις επί των προσφυγών που έχουν κατατεθεί

Νέα απόφαση του ΣτΕ βάζει «φρένο» στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες
.

Με την πρώτη απόφαση που εξέδωσε (την υπ’αριθμόν 1/2017), το τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου, διατάζει να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων των μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με το ίδιο σκεπτικό, όπως και για τους δικαστές.

Στην κυβέρνηση, μετά και τις αποφάσεις αυτές επί των προσφυγών που είχαν κατατεθεί, προδικάζουν πλέον ότι το σύστημα θα κριθεί ανεπαρκές από το Συμβούλιο της Επικρατείας και γι' αυτό (σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το protothema.gr) σπεύδουν να δώσουν παράταση για δύο ακόμα μήνες, αν και κανονικά έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

Και στη νέα απόφαση του τμήματος Αναστολών, γίνεται αναφορά στον κίνδυνο των σοβαρών επιπτώσεων στο πρόσωπο των κρατικών λειτουργών, που μπορεί να υποστούν «βλάβη μη επανορθώσιμη» σε περίπτωση διαρροών ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων.

Ουσιαστικά, οι δικαστές δείχνουν ότι ανησυχούν σοβαρά για τις προδιαγραφές ασφαλείας του συστήματος υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», υποχρεώνοντας την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pleonasma_arthro2

Ο προϋπολογισμος εμφάνισε πλεόνασμα και στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στη μείωση των κρατικών δαπανών -ακόμα και εκείνων που προορίζονταν για επενδύσεις. Στα έσοδα, όμως, δεν καταγράφεται πια η υπεραπόδοση που τροφοδοτούσε το πλεόνασμα.

18
nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

13
airbnb23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους κοινοτικούς κανόνες – Με κυρώσεις προειδοποιεί η αρμόδια Επίτροπος 

8