Eurogroup: Η Ιταλία πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα, αλλά θα κάνουμε υπομονή

Eurogroup: Η Ιταλία πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα, αλλά θα κάνουμε υπομονή

Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ τόνισε στη συνέχεια πως η Ιταλία χρειάζεται «σημαντικά επιπλέον μέτρα» για να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, «όμως δεδομένης της πολιτικής κατάστασης είναι αδύνατο να ζητήσουν κάτι τέτοιο από τη σημερινή κυβέρνηση»

Eurogroup: Η Ιταλία πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα, αλλά θα κάνουμε υπομονή
Μια ημέρα μετά το ιταλικό δημοψήφισμα και την υπερψήφιση του «Όχι», ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισσελμπλουμ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αποφάσισαν να μην ζητήσουν προς το παρόν από την Ιταλική  κυβέρνηση να διορθώσει το υπερβολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κάθε έτος την βιωσιμότητα των προσχεδίων προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, εντοπίζοντας τις χώρες που παρουσιάζουν αποκλίσεις από τους στόχους για το έλλειμμα του Σύμφωνου Σταθερότητας της ΕΕ.

Κλείσιμο
Το Eurogroup συμφώνησε με την ανάλυση της Επιτροπής, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να επισημαίνει πως υπάρχει οικονομική ανάπτυξη σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης η οποία θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια. 

Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ τόνισε στη συνέχεια πως η Ιταλία χρειάζεται «σημαντικά επιπλέον μέτρα» για να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, «όμως δεδομένης της πολιτικής κατάστασης είναι αδύνατο να ζητήσουν κάτι τέτοιο από τη σημερινή κυβέρνηση».

Ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μαζί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στο περιθώριο του Eurogroup με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ Πιερ Κάρλο Παντοάν, όπου συζήτησαν τη κατάσταση στην Ιταλία.

Σε αντίστοιχη κατάσταση με την Ιταλία βρίσκονται οι προϋπολογισμοί της Κύπρου, του Βελγίου, της Λιθουανίας, της Φινλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, ενώ ο ελληνικός προϋπολογισμός δεν συμπεριλαμβάνεται στους ελέγχους καθώς βρίσκεται ακόμα σε πρόγραμμα στήριξης. 

Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ξεκίνησαν εκ νέου τις διαβουλεύσεις τους, εξετάζοντας τώρα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, τα μέτρα βιωσιμότητας του χρέους και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για το 2017 και 2018. 

Το Eurogroup αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9:00 ώρα Ελλάδος.

Πηγή: newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης