Σόιμπλε κατά Κομισιόν: Δεν έχει το δικαίωμα να μας πει να ξοδέψουμε περισσότερα

Σόιμπλε κατά Κομισιόν: Δεν έχει το δικαίωμα να μας πει να ξοδέψουμε περισσότερα

Το Σύμφωνο Σταθερότητας δηλώνει ότι οι προϋπολογισμοί αναθεωρούνται από τα κράτη-μέλη, αντίθετα η Κομισιόν έχει αναθεωρήσει το δημοσιονομικό περιθώριο για την Eυρωζώνη και δεν έχει καμία εντολή για αυτό, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών 

Σόιμπλε κατά Κομισιόν: Δεν έχει το δικαίωμα να μας πει να ξοδέψουμε περισσότερα
Σφοδρή κριτική εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξαπέλυσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζοντας πως δεν έχει εκείνη το δικαίωμα να αποφασίσει πόσο περιθώριο δημοσιονομικών ελιγμών έχουν τα μέλη της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η  Κομισιόν έχει ζητήσει από την Γερμανία να ξοδέψει περισσότερα χρήματα το 2017.

«Δεσμευόμαστε από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ίδιο και η Κομισιόν, τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στο Βερολίνο. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε έκκληση την Τετάρτη στις χώρες της Ευρωζώνης   να χαλαρώσουν συνολικά τις πολιτικές προϋπολογισμού το επόμενο έτος.

Αν και η Κομισιόν δεν κατονόμασε συγκεκριμένα το Βερολίνο,  δεδομένου ότι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία είναι μεταξύ των χωρών που ξεπερνούν το όριο του δημοσιονομικού ελλείμματος, η μόνη χώρα που απομένει να επωμιστεί το οικονομικό βάρος είναι η Γερμανία. 
Κλείσιμο

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να τηρήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για να προστατεύσουμε το ευρώ. 

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η κάθε χώρα της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να επιδιώξει να μειώσει το έλλειμμά του προϋπολογισμού μέχρι να φτάσει το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο στόχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης