Ρήξη ΣYΡΙΖΑ-δανειστών βλέπει το Eurasia Group

Σε ανάλυση με τίτλο «Η μέρα της μαρμότας» επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν διαβάζει σωστά τις προθέσεις των δανειστών και αγνοεί το πολιτικό κλίμα που θα συναντήσει στο Eurogroup της Μπρατισλάβας

Νέο σημείο τριβής στις σχέσης της κυβέρνησης με Βρυξέλλες και ΔΝΤ βλέπει για το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε ανάλυσή του το Eurasia Group.

Το Eurasia Group στην ανάλυση με τίτλο «Η μέρα της μαρμότας» επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν διαβάζει σωστά τις προθέσεις των δανειστών και αγνοεί το πολιτικό κλίμα που θα συναντήσει στο Eurogroup
της Μπρατισλάβας, προετοιμάζοντας το κλίμα για επανάληψη του σκηνικού των τελευταίων κρίσιμων Eurogroup.

Όπως σημειώνεται η κακή "απόδοση" που έχει η ελληνική κυβέρνηση στην πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων (μόνο δύο από τα 15 έχουν υλοποιηθεί) έχει αναγκάσει τους Ευρωπαίους να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να στραφούν για άλλη μία φορά κατά της Ελλάδας. Τονίζεται ότι η κάκιστη απόδοση στην πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δίνει το "πάτημα" στους Ευρωπαίους να αναβάλλουν την συζήτηση για την ρύθμιση του χρέους.

Μάλιστα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να μην τηρεί το πρόγραμμα των συμφωνηθέντων χαρακτηρίζεται από το Eurasia Group ως "πολιτικά αφελής", αφού δίνει το "σήμα" πως θα σταματήσει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

Η Eurasia εκτιμά ότι η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ έχει επιδεινώσει τις σχέσεις της Αθήνας με τις Βρυξέλλες ενώ εκτιμάται ότι ο Μητσοτάκης "θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός" της Ελλάδα το 2017.

Πηγή: Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr