Guardian: Πιθανή νέα αντιπαράθεση της Αθήνας με τους δανειστές της

Guardian: Πιθανή νέα αντιπαράθεση της Αθήνας με τους δανειστές της

Η Ελλάδα ήταν να λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, διότι έχουν εκπληρωθεί μόλις δύο από τα 15 προαπαιτούμενα, αναφέρει ο Guardian

Guardian: Πιθανή νέα αντιπαράθεση της Αθήνας με τους δανειστές της
Πολύ πιθανή θεωρεί σε άρθρο του μία αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της ο Guardian, καθώς, όπως αναφέρει, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να αρνηθούν την παροχή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, διότι, όπως τονίζει το δημοσίευμα, έχουν εκπληρωθεί μόλις δύο από τις 15 μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί στο νέο «πακέτο διάσωσης».

Ο Guardian επικαλείται το δημοσίευμα της Handelsblatt, η οποία παρουσίασε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, αποτυπώνοντας το κλίμα ενόψει της συζήτησης που θα γίνει για την αξιολόγηση την Παρασκευή (10/9). Η Ελλάδα ήταν να λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, διότι δεν έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα. 

Κλείσιμο
Οι αναφορές για το ενδεχόμενο να μη δοθεί η δόση ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είπε πως για να ξεκινήσει μία διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους, θα πρέπει πρωτίστως η Ελλάδα να έχει εκπληρώσει το μίνιμουμ των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. «Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτές τις αλλαγές και περιμένουμε να εφαρμοστούν πολύ σύντομα», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Ο Guardian επισημαίνει ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, η κρίση έχει πλήξει σε ικανό ποσοστό τους Έλληνες, με την ανεργία να παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ και περίπου 1,6 εκατ. ανθρώπους να βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Αναφέρει επίσης τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είχε πει ότι είναι πιθανή η καθυστέρηση της δόσης, «για λίγες ημέρες, όχι για εβδομάδες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης