Τραπεζικό ράλι άνω του 12% «ξύπνησε» το Χρηματιστήριο

Η επιστροφή των αγοραστών είναι εμφανής και από τον αυξημένο τζίρο

Σαν να ξύπνησε από τον λήθαργο μοιάζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ένα τραπεζικό ράλι της τάξης του 12% που τροφοδότησαν  τα χθεσινά αποτελέσματα της Πειραιώς και της Alpha Bank, που κρίθηκαν θετικά από την αγορά.

Η διψήφια άνοδος σε Πειραιώς και Eurobank αλλά και η ισχυρή «αφύπνιση» και των υπόλοιπων δεικτοβαρών μετοχών συμπαρέσυρε την αγορά υψηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη να ξεκολλάει επιτέλους από τις 560-570 μονάδες, την τελευταία μάλιστα ημέρα του μήνα. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά, μετά τις 12 Αυγούστου που ο Γενικός Δείκτης έχει «σκαρφαλώσει» πάνω από αυτά τα επίπεδα (υψηλό 2 εβδομάδων).

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται "ζωηρό" σήμερα για τις περισσότερες μετοχές, ενώ αναμένονται και τα αντίστοιχα αποτελέσματα των Eurobank και Εθνική, οι οποίες δημοσιεύουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. 

Η επιστροφή των αγοραστών άλλωστε είναι εμφανής κι από τον αυξημένο τζίρο ο οποίος έφθασε σχεδόν τα 70 εκατ. ευρώ, ο υψηλότερος του Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,3% στις 577 μονάδες και ο FTSE 25 με κέρδη 3,3%. Ράλι 12,43% για τον τραπεζικό δείκτη.
Μετοχές
Στις επιμέρους μετοχές, κέρδη 12,8% για την Εθνική και 14,96% για την Πειραιώς. Ράλι 17,3% για την Eurobank ενώ και η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 9,55%.

Σημαντική άνοδος 3,1% για τον ΟΤΕ, +2,1% ο ΟΠΑΠ, +2,6% τα ΕΛΠΕ και +3,9% η ΔΕΗ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr