Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα

Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα

Συνάντηση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο - Έλληνας ΥΠΟΙΚ: «Πρέπει να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, να αλλάξει το κράτος και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή»

Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα
Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν είχε το πρωί της Παρασκευής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι δύο άντρες συζήτησαν για την κατάσταση στη χώρα και το πώς αυτή μπορεί να αλλάξει με τον Έλληνα υπουργό να σημειώνει πως «πρέπει να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, να αλλάξει το κράτος και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή». 

«Αν αυτά τα πετύχουμε, σε ένα χρόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα, που θα μπορεί να βγει στις αγορές, να επιστρέψει η ανάπτυξη και μια αίσθηση δικαιοσύνης ότι τα οφέλη της Ανάπτυξης θα φτάνουν σε όλους» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος πρόσθεσε πως με τον Γάλλο ομόλογό του «συζητήσαμε για τη νέα περίοδο προς μια αναπτυξιακή ατζέντα με κοινωνική δικαιοσύνη». 

«Από τις λίγες φορές που συναντιόμαστε πρωί και όχι μετά τα μεσάνυχτα, όπως συμβαίνει συνήθως στα συμβούλια των υπουργών. Ο Σαπέν, η Γαλλία και ο πρόεδρος Ολάντ έχουν βοηθήσει πολύ την Ελλάδα και τον ευχαρίστησα για αυτό» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Μισέλ Σαπέν έσπευσε να τονίσει πως "Η περσινή μάχη ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά στο βάθος ήταν και προς όφελος όλης της Ευρώπης. Ήταν σημαντική για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτό το θέμα έχει επιλυθεί".

Και κατέληξε: «Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης