Bloomberg: Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος

Bloomberg: Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος

Ωρίμανση των ομολόγων, «κλείδωμα» των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, στο προσχέδιο απόφασης για το αυριανό Eurogroup

Bloomberg: Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος
Στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιμήκυνση της ωρίμανσης των ομολόγων, «κλείδωμα» των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα και μια περίοδο χάριτος, και τις τρεις, δηλαδή, προϋποθέσεις που είχε θέσει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, περιλαμβάνει σύμφωνα με το Bloomberg. το ευρωπαϊκό προσχέδιο απόφασης για το αυριανό Eurogroup. 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018, ενώ, με βάση το προσχέδιο, θα πρέπει να διατηρήσει το +3,5% για 10 χρόνια και στη συνέχει θα μπορεί να το μειώσει σταδιακά στο +1,5% μέχρι το 2040.

Ως αποτέλεσμα των χαμηλών κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, θα υπάρξει ένα εναπομείναν χρηματοδοτικό "μαξιλάρι" 23 δισ. ευρώ στο τέλος του προγράμματος, από το συνολικό ποσό των 86 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο προσχέδιο απόφαση προβλέπεται η εκταμίευση δόσης, ύψους 11 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, η Ελλάδα θα λάβει τη δόση μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα 11 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως τα τέλη Νοεμβρίου. Αναλυτικά, τα 3,8 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα 7,2 δισ. ευρώ θα κατανεμηθούν απευθείας στον ξεχωριστό λογαριασμό για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης