H Fed πιστεύει ότι θα αυξήσει φέτος τα επιτόκιά της

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams σημείωσε ότι η αδύναμη πορεία του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο πιθανότατα οφείλεται σε εποχικούς παράγοντες

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams δήλωσε ότι συνεχίζει να πιστεύει πως η κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να αυξήσει τα επιτόκια της αυτό το έτος, παρά την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη το α΄ τρίμηνο.

Μιλώντας στο Bloomberg Television ο αξιωματούχος της Fed σημείωσε ότι η αδύναμη πορεία του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο πιθανότατα οφείλεται σε εποχικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο ίδιος θα υποστηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων αυτό το έτος εάν τα επόμενα τρίμηνα δείξουν ότι η οικονομία βελτιώθηκε.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για την πορεία της απασχόλησης, σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά πλησιάζει προς την πλήρη απασχόληση.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θέλει να δει μεγαλύτερη πρόοδο στην επιστροφή του πληθωρισμού πιο κοντά στον επίσημο στόχο του 2%.

Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια της τον περασμένο Απρίλιο επικαλούμενη την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό. Η επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής είναι στις 14 και 15 Ιουνίου και ορισμένοι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει τότε σε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr