Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για συναντήσεις πριν το Eurogroup

Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για συναντήσεις πριν το Eurogroup

Διαψεύδει τις διαρροές για προπαρασκευαστικές συναντήσεις - Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης, λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για συναντήσεις πριν το Eurogroup
Το Βερολίνο δε γνωρίζει τίποτα σχετικά με την προπαρασκευαστική συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας και Ελλάδας, καθώς και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle, στο Βερολίνο επικρατεί άγνοια για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ενώ όπως επισημαίνεται δεν υπάρχουν νέα δεδομένα σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης.

Κλείσιμο
Πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στη Deutsche Welle υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πληροφορία για μια τέτοια συνάντηση αύριο ή τις επόμενες ημέρες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι πηγές, μάλιστα, προσέθεσαν πως δεν έχουν γνώση κάποιας πρόθεσης για πρόσκληση προς αυτήν την κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 9 Μαΐου.

Βεβαίως, όπως διευκρινίζει το δίκτυο, δε μπορεί να αποκλειστεί τηλεφωνική επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Όσο για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ερχόμενης Δευτέρας, το Βερολίνο τονίζει πως δεν διαθέτει νέα δεδομένα που να προδιαγράφει την έκβαση του Eurogroup.

Όλα αυτά, ενώ στο ζήτημα του συνταξιοδοτικού, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, με «αγκάθι» να παραμένουν τα προληπτικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει το δημοσίευμα, πηγή του υπουργείου ανέφερε ότι μέχρι την επομένη Δευτέρα υπάρχει χρόνος και ίσως προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, ενώ σημασία για τη Γερμανία έχει να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Εντούτοις, δημοσίευμα του Reuters της Δευτέρας, προανήγγειλε την αποτυχία της συνεδρίασης της 9ης Μαΐου, καθώς ανέφερε πως δεν είναι πιθανή μία συμφωνία τη στιγμή που οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να ξεκλειδώσει η καταβολή των δόσεων και η συζήτηση για την ελάφρυνση χρέους «προχωρούν πολύ αργά».

Όπως τόνιζε το πρακτορείο ειδήσεων, μάλιστα, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπάρξει μια συμφωνία τόσο για τις απαραίτητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μεταρρυθμίσεις όσο και για τη συμφωνία στο πακέτο προληπτικών μέτρων που πρέπει να ετοιμάσει η Ελλάδα σε περίπτωση μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης