Μοσκοβισί: Έχει γίνει σημαντική πρόοδος αλλά απομένει αρκετή δουλειά

Μοσκοβισί: Έχει γίνει σημαντική πρόοδος αλλά απομένει αρκετή δουλειά

Πρέπει να γίνει «κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί μια νέα πιθανή κρίση», τόνισε ο Γάλλος επίτροπος - «Θέλουμε να ενδυναμώσουμε και να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα», πρόσθεσε

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων
Πιέρ Μοσκοβισί
δήλωσε στο περιθώριο της Ολομέλειας του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
πως είναι «η θέση της Επιτροπής πως μπορεί να βρεθεί συμφωνία στα ανοιχτά ζητήματα» και πως απομένει αρκετή δουλειά αλλά «έχει γίνει σημαντική πρόοδος». 

Στη συνέχεια ο Γάλλος επίτροπος τόνισε πως πρέπει να γίνει «κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί μια νέα πιθανή κρίση» και εξέφρασε την ελπίδα του για εύρεση συμφωνίας. 

«Θα εργαστούμε προς τη κατεύθυνση μιας συμφωνίας ήρεμα και συγκροτημένα» είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί και προσέθεσε πως «θέλουμε να ενδυναμώσουμε και να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας». 

Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων θεωρεί πως το πακέτο Γιούνκερ και οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας  θα αποτελέσουν «σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη σε όλη την Ευρωζώνη». 

Τέλος για τον Πιέρ Μοσκοβισί σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό και με θέληση, έτσι ώστε να φανούν τα αποτελέσματα του πακέτου Γιούνκερ που «κινείται προς την σωστή κατεύθυνση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης