Η μη συμφωνία βάζει στο περιθώριο και τη συζήτηση για το χρέος στην Ουάσιγκτον

Η μη συμφωνία βάζει στο περιθώριο και τη συζήτηση για το χρέος στην Ουάσιγκτον

Δεν έχει προγραμματιστεί συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης», λέει τώρα το ΔΝΤ

Η μη συμφωνία βάζει στο περιθώριο και τη συζήτηση για το χρέος στην Ουάσιγκτον
Η μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων με το Κουαρτέτο έστω επί τη βάση προσχεδίων μίας συμφωνίας στην Αθήνα αναμένεται να επιβαρύνει τη θέση της χώρας στη συζήτηση που πάντα η κυβέρνηση έθετε ως προτεραιότητα, αυτή της μείωσης του χρέους.

Πλέον ο κ. Τσακαλώτος, που δήλωνε τα ξημερώματα «ουδέν πρόβλημα» απ' τη διακοπή των διαβουλεύσεων, αναγκάζεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον χωρίς ένα καλό “χαρτί” που θα του έδινε επιχειρήματα πάνω στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο περιθώριο και η οποία δεν μπορεί τώρα παρά να συνεχίσει να έχει θεωρητικό χαρακτήρα. Και αυτό καθώς δεν υπάρχει ακόμα μία βάση συμφωνίας ώστε να προκύψουν και εκείνες οι παραδοχές που θα πίεζαν κυρίως την πλευρά των Ευρωπαίων για το μέγεθος της ελάφρυνσης τους χρέους. 
Διαβλέποντας τις εξελίξεις ήδη από προχθές το βράδυ ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να μιλήσει για μία πιθανή συμφωνία επί της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες, όχι όμως και για την ελάφρυνση του χρέους! Επανέλαβε δε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η υλοποίηση του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων».
Κλείσιμο

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον κρίνεται ανέφικτη και η συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» για το μείζον αυτό ζήτημα στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ. Κάτι που σημαίνει πως μόνο αναμένεται να διεξαχθούν μόνο διμερείς επαφές αρμοδίων υπουργών Οικονομικών χωρών-μελών της Ευρωζώνης για το θέμα. Εξάλλου πηγές του ΔΝΤ έλεγαν στο Mega πως «είναι ένα θέμα για το οποίο θα αναλάβουν τον ηγετικό ρόλο οι χώρες της Ευρώπης». Κάτι που σημαίνει ότι χωρίς συμφωνίας στο θέμα της προσαρμογής δεν πρόκειται να δώσουν προτεραιότητα στο ζήτημα του χρέους προχωρώντας σε μία «Σύνοδο» γι αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης