Ρέγκλινγκ: Μέχρι αρχές Μαΐου ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αν και δεν είναι σίγουρο...

Εκταμίευση δόσεων του δανείου και έναρξη συζήτησης για το χρέος μόνο μετά το τέλος της αξιολόγησης - «Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα πιθανότατα θα είχαν φύγει από την Ευρωζώνη εάν δεν είχε συσταθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας» ανέφερε ο επικεφαλής του ESM

Την ελπίδα ότι η αξιολόγηση
του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί πριν τις αρχές Μαΐου, εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αμφισβητώντας παραλλήλως την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πιθανότατα, αν και δεν είναι σίγουρο, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ελληνική αξιολόγηση πριν τις αρχές Μαΐου».

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι η επιτυχής αξιολόγηση συνιστά προϋπόθεση τόσο για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων προς την Αθήνα, όσο και για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM αποκάλυψε ότι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η
Ελλάδα πιθανότατα θα είχαν φύγει από την Ευρωζώνη εάν δεν είχε συσταθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Πέραν της εκτίμησής του ότι η αξιολόγηση θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαΐου, ο Κλάους Ρέγκλινγκ επέκρινε ευθέως την ελληνική κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητά της, σημειώνοντας ότι «η ικανότητα των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, είναι πιθανώς η πλέον αδύναμη στην Ε.Ε.».


Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr