Δανειστές: «Όχι» άλλους φόρους, μην φακελώνετε τα 500ευρα

Δανειστές: «Όχι» άλλους φόρους, μην φακελώνετε τα 500ευρα

Παρότι αναγνωρίζουν ότι είναι δικαίωμα των ελληνικών αρχών και της εκάστοτε κυβέρνησης να επιλέγουν τις πηγές των εσόδων τους, θεωρούν καταστροφική τη στοχοποίηση των μικρομεσαίων 

Δανειστές: «Όχι» άλλους φόρους, μην φακελώνετε τα 500ευρα
Λάθος συνταγή αντιμετώπισης της κρίσης και μαρξιστικό «οικονομικό φασισμό» χαρακτηρίζουν κύκλοι των δανειστών την επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στη μεσαία τάξη - και ειδικά σε μικρομεσαίους που με εισόδημα 20.000 ή 30.000 ευρώ τον χρόνο συντηρούν πολυμελείς οικογένειες.

Έντονα διαφωνούν και με τους ασφυκτικούς ελέγχους που στο όνομα της καταπολέμησης του μαύρου χρήματος έχουν επιβληθεί σε τραπεζικές καταθέσεις ή και σε όσους κρατούν στα χέρια τους χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, θεωρώντας ότι «έτσι δεν θα επιστρέψουν ποτέ τα λεφτά στις τράπεζες».

Κλείσιμο
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα εισπρακτικά μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «μαρξιστικές εμμονές», «οικονομικό φασισμό» και «ευρωτρομοκρατία» εκ μέρους της, επειδή στοχοποιεί ως πλούσιους ή φοροφυγάδες όσους άντεξαν ή προνόησαν προκειμένου να έχουν ακόμα ένα αξιοπρεπές εισόδημα. «Ο Ντράγκι κρατάει "μπαζούκας" και ρίχνει τα επιτόκια για να κινηθεί το χρήμα και στην Ελλάδα δεν αφήνουν ούτε τα 40 δισ. που υπάρχουν "στο στρώμα" να κινηθούν και να επιστρέψουν στις τράπεζες και στην οικονομία», λένε χαρακτηριστικά. Αν και απέφυγαν να απαντήσουν εν θερμώ, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, για την επίθεση που δέχτηκαν οι θεσμοί -ειδικά το ΔΝΤ- από κύκλους του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί «νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας», «εκβιαστικών πιέσεων» και «έλλειψης σοβαρότητας», μόλις επέστρεψαν στην έδρα τους και χαλάρωσαν λίγο, λόγω του Πάσχα των Καθολικών, οι ξένοι απεσταλμένοι μετέφεραν το αρνητικό κλίμα των συζητήσεων που διαπίστωσαν στην Αθήνα.

Παρότι αναγνωρίζουν ότι είναι δικαίωμα των ελληνικών αρχών και της εκάστοτε κυβέρνησης να επιλέγουν τις πηγές των εσόδων τους, θεωρούν καταστροφική τη στοχοποίηση των μικρομεσαίων που, αν και έχει τις ρίζες της σε προγενέστερες επιλογές και νόμους, πλέον γίνεται κυρίως με ιδεολογικά και όχι οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης