Τραπεζικό «κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τραπεζικό «κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μεγάλες απώλειες από 12,88% (Εθνική) μέχρικαι 19,35% (Eurobank) για τις τραπεζικές μετοχές - Στα 0,025 ευρώ έκλεισε η Eurobank, στα 0,079 ευρώ η Πειραιώς, στα 0,113 η Alpha και στα 0,453 η Εθνική - «Βουτιά» 3% με τον γενικό δείκτη στις 654 μονάδες

Τραπεζικό «κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Με πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την άνοδο της Παρασκευής, και με "ανύπαρκτο" τζίρο αφού μετά βίας έφθασε τα 20 εκατ. ευρώ, καθώς με την έλευση των κλιμακίων του κουαρτέτου σήμερα επανέρχονται και οι ανησυχίες για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων. 

Τα κλιμάκια των δανειστών έχουν ήδη πιάσει δουλειά ώστε να αποφευχθούν «λάθη» και αστοχίες στο τρέχον, δύσκολο πρόγραμμα, ωστόσο, η καθυστέρηση της αξιολόγησης είναι πλέον παραπάνω από πιθανή, με τον υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να δηλώνει στους Financial Times ότι αυτή θα γίνει προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Αυτό εκ των πραγμάτων καθυστερεί και την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της εκταμίευσης της δόσης των 3 δισ. ευρώ.
Κλείσιμο

Το μυστικό της απαξίωσης κρύβεται στην απόδοση των ελληνικών ομολόγων, η οποία κινείται υψηλά στο 8,478. Για όσο διάστημα η απόδοση δεν πέφτει – κι αυτό θα γίνει εφόσον αρχίσουν να λαμβάνονται τα μέτρα – η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει μεγάλη τύχη. Οι συναλλαγές αφορούν όλους όσοι κάνουν επιλογή μετοχών μακροπρόθεσμα αφού ούτε trading δεν μπορεί να γίνει μ αυτό τον τζίρο.

"Η αγορά συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής επί της ουσίας, κατάσταση που ενδεχομένως να διατηρηθεί και την εβδομάδα που ξεκινά. Ήτοι, είναι πιθανό ο Γενικός Δείκτης να συσσωρεύει σε ένα στενό εύρος τιμών μεταξύ 660 και 690 μονάδων. Υποστηρικτικά θα μπορούσε να λειτουργήσει και η όποια ανοδική αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς αυτά θα απομακρύνονται από κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις. Στον αντίποδα, οι αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζει το στοίχημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχουν κυριολεκτικά καθηλώσει τις αποτιμήσεις, οι οποίες αναμένεται να επανέλθουν στο επίκεντρο μετά το τέλος των αυξήσεων κεφαλαίου" τονίζει η Merit Χρηματιστηριακή.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στα χαμηλά ημέρας με πτώση 3,03% στις 654,7 μονάδες ενώ ο FTSE 25 στις 190 μονάδες.

Μεγάλες οι απώλειες στις τραπεζικές μετοχές με την Εθνική να υποχωρεί 12,88% στα 0,453 ευρώ, την Πειραιώς κατά 15,96% στα 0,079 ευρώ, την Alpha να κλείνει στο 16,3% και τα 0,113 ευρώ και την Eurobank με πτώση 19,35% στα 0,025 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης