Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το πετρέλαιο από το 1986

Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το πετρέλαιο από το 1986

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχωρεί κατά 1,4% στα 40,74 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του Brent βρίσκεται κοντά στο να καταγράψει την έβδομη εβδομαδιαία πτώση στα 45.78 δολάρια το βαρέλι

Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το πετρέλαιο από το 1986
Πτωτικά κινούνται για όγδοη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από το 1986, εξαιτίας της απότομης μείωσης της κινεζικής παραγωγής η οποία ενίσχυσε τις ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχωρεί κατά 1,4% στα 40,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent βρίσκεται κοντά στο να καταγράψει την έβδομη εβδομαδιαία πτώση στα 45.78 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου εδώ και 29 χρόνια. Στα τέλη του 1985 οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν,  μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, από τα 30 δολάρια στα 10 δολάρια, όταν ο ΟΠΕΚ αύξησε την παραγωγή του προκειμένου να ξανακερδίσει μερίδιο αγοράς μετά από μια αύξηση της παραγωγής από χώρες εκτός ΟΠΕΚ.

Κλείσιμο
Ο χρυσός κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου, καθώς ο προβληματισμός για την κινεζική οικονομία «σπρώχνει» τους επενδυτές στην ασφάλεια του κίτρινου μετάλλου.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης