Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είχαν απώλειες 182 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω Κίνας

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είχαν απώλειες 182 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω Κίνας

Η... χασούρα της Παρασκευής σημαίνει πως οι δισεκατομμυριούχοι αυτοί έχουν συνολικά, απώλειες για φέτος, μέχρι τώρα. Απώλειες που φτάνουν τα 74 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2015, ενώ η συνολική τους αξία βρίσκεται στα 3,98 τρισεκατομμύρια δολάρια

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είχαν απώλειες 182 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω Κίνας
Oι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν περίπου 182 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή την εβδομάδα από τις περιουσίες τους, λόγω των κακών στοιχείων βιομηχανικής παραγωγής από την Κίνα, και την πτώση των βασικών προϊόντων, τα οποία προκάλεσαν πτώση στις παγκόσμιες αγορές.

Η εβδομαδιαία πτώση του δείκτη των δισεκατομμυριούχων, του Bloomberg, ένα γκρουπ το οποίο εμπεριέχει τον Warren Buffet και τον Ivan Glasenberg της Glencore, ήταν η μεγαλύτερη από τη στιγμή ίδρυσης του δείκτη τον Σεπτέμβριο του 2014. Η συνολική αξία των μελών του δείκτη επέδειξε πτώση κατά 76 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο την Παρασκευή, όταν ο δείκτης S&P 500 των αμερικανικών μετοχών βρέθηκε στο χαμηλότερό του σημείο από το 2011.

Η... χασούρα της Παρασκευής σημαίνει πως οι δισεκατομμυριούχοι αυτοί έχουν συνολικά, απώλειες για φέτος, μέχρι τώρα. Απώλειες που φτάνουν τα 74 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2015, ενώ η συνολική τους αξία βρίσκεται στα 3,98 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Warren Buffett ήταν αυτός που είχε τις μεγαλύτερες απώλειες της εβδομάδας, στα 3,6 δισεκατομμύρια, αφού η Berkshire Hathaway επέδειξε απώλειες 5%. Ο επενδυτής είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία 63,4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πτώση του πετρελαίου η οποία συνεχίζεται, και το έχει φέρει σε χαμηλό ρεκόρ από το 1986 είχε το μερίδιο των 15,2 δισεκατομμυρίων σε απώλειες. Ο πρόεδρος της Continental Resources Harold Hamm είχε προσωπική απώλεια 895 εκατομμυρίων δολαρίων, ή το 9% της αξίας του, μόνο αυτή την εβδομάδα.
Κλείσιμο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Glencore, Ιvan Glasenberg είχε απώλειες 237 εκατομμυρίων. Η μετοχή της Glencore άγγιξε χαμηλό ρεκόρ 13 ετών . Η περιουσία του Glasenberg έχει μειωθεί κατά 40% μόνο το 2015, στα 3,1 δισεκατομμύρια.

Οι 26 πιο πλούσιοι Κινέζοι, οι οποίοι υπέφεραν λόγω της κρίσης στην αγορά του Χονγκ Κονγκ είχαν απώλειες 18,8 δισεκατομμυρίων.

Έντεκα δισεκατομμυριούχοι είχαν κέρδη, ακόμη και εν μέσω της τωρινής κατάστασης. Ο 39ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Dilip Shanghvi της Sun Pharmaceuticals είχε κέρδη 467 εκατομμυρίων, φτάνοντας τα 18,9 δισεκατομμύρια.

Πηγή: www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης