Bild: «Αγαπητή κα Μέρκελ, κουρέψτε το ελληνικό χρέος αντί να δώσετε τρίτο πακέτο βοήθειας»

Γερμανοί αναγνώστες καλούν την Γερμανίδα καγκελάριο να δώσει την συγκατάθεσή της σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους αντί ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Αθήνα

Την επιστoλή Γερμανών αναγνωστών προς την Άνγκελα Μέρκελ δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild» στην ιστοσελίδα της, λίγες ώρες πριν η ομοσπονδιακή βουλή ψηφίσει για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Γερμανοί αναγνώστες καλούν την Γερμανίδα καγκελάριο να δώσει την συγκατάθεσή της σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους αντί ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Αθήνα. 

Αύριο το πρωί,  η ομοσπονδιακή βουλή συνεδριάζει για να εγκρίνει τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες. Όμως, η γερμανική εφημερίδα είχε την ιδέα - όπως και κάθε φορά πριν τις κρίσιμες συνεδριάσεις στην Βundestag που αφορούν την Ελλάδα -  να επηρεάσει την γερμανική ηγεσία αλλά και την κοινή γνώμη προς μία κατεύθυνση. 

Αυτή τη φορά, η εφημερίδα «Bild» δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της την επιστολή αναγνωστών με την οποία ζητούν από την καγκελάριο της χώρας αλλά και τους Γερμανούς βουλευτές να διαβάσουν πρώτα το κείμενό τους προτού κληθούν σε ένα 24ωρο να ψηφίσουν. 

Οι Γερμανοί αναγνώστες ζητούν από την Μέρκελ να πει «ja» σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους αφού το θεωρούν προτιμότερη λύση από ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. «Είναι προτιμότερο ένα τέλος με τρόμο από μία φρίκη χωρίς τέλος», γράφουν, μεταξύ άλλων,  στην επιστολή τους οι Γερμανοί αναγνώστες και προσθέτουν: «Αφού δεν βλέπουμε τα δισεκατομμύρια ευρώ που μας χρωστά η Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Σε άλλο άρθρο της, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι χτες, παρά τα επεισόδια και τις φωτιές έξω από την ελληνική βουλή την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων, οι Έλληνες βουλευτές είπαν τελικά το «ναι» στο πρόγραμμα λιτότητας. 

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υπογραμμίζει επίσης ότι, αμέσως μετά το «ναι» των Ελλήνων στο νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  επανέλαβε πως η καλύτερη λύση για την Ελλάδα, είναι ένα προσωρινό Grexit. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr