Ανώτατο στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Θέλουμε πρόταση έστω και με υποψία βιώσιμης λύσης

Μόνο με λύση για το χρέος κλείνει συμφωνία - Δεν μειώνεται το όριο των €60 - Για τις διαπραγματεύσεις: «Δεν είναι καλό ότι από εκεί που μας έλεγαν "έχει τελειώσει", υπάρχει κινητικότητα;» - Για την καταβολή 240 ευρώ στους συνταξιούχους: «Η μόνη Ομάδα που πρέπει να ακούτε είναι αυτή που συνεδριάζει εδώ»

Μία πρόταση-δέσμευση για τη ρύθμιση του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, φαίνεται να επιδιώκει τώρα η κυβέρνηση, για να δεχτεί μία συμφωνία και τα επώδυνα μέτρα που θα τη συνοδεύουν.

Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωνε ότι υπάρχει κινητικότητα και ανταλλαγή προτάσεων λέγοντας όμως πως «όλες οι συμφωνίες που μας έρχονται, είναι λίγο-πολύ παραλλαγές της πρότασης της 25ης Ιουνίου».

Τόνιζε όμως: «Δεν λέμε όχι σε τίποτα. Εμείς θέλουμε μία βιώσιμη λύση.Όταν θα μας έρθει μία αξιόποστη πρόταση, που θα αφήνει και την υποψία έστω βιώσιμης λύσης, τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα την εκμεταλλευτούμε.  Αν δεν υπάρχει κάτι που να καθιστά το χρέος βιώσιμο, δεν είναι άξιο λόγου» κατέληξε.

«Εμείς θέλουμε μία βιώσιμη λύση. Όταν θα μας έρθει μία αξιόπιστη πρόταση, που θα αφήνει και την υποψία έστω βιώσιμης λύσης, τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα την εκμεταλλευτούμε» εξήγησε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που φαίνεται ότι έχουν επανεκκινήσει τις τελευταίες ώρες.

«Όλες οι συμφωνίες που μας έρχονται, είναι λίγο-πολύ παραλλαγές της πρότασης της 25ης Ιουνίου. Δεν λέμε όχι σε τίποτα» επισημαίνει το ίδιο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος και έθεσε ω όρο την ελάφρυνση του χρέους. «Αν δεν υπάρχει κάτι που να καθιστά το χρέος βιώσιμο, δεν είναι άξιο λόγου» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος συνολικά στις διαπραγματεύσεις ο ίδιος αξιωματούχος παραδέχθηκε την επανέναρξή τους σημειώνοντας: «Δεν είναι καλό ότι από εκεί που μας έλεγαν «έχει τελειώσει», να υπάρχει κινητικότητα;».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι μπορούμε να συζητήσουμε από μηδενική βάση μόλις λήξει το πρόγραμμα, το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε να πει: Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα και ξέρετε όλοι ποια είναι. Στο διευκρινιστικό ερώτημα αν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θέλει να μας στείλει εκτός ευρώ, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε σιβυλλικά: «Κανένα σχόλιο. Συ είπας»


Δεν αλλάζει το όριο των 60 ευρώ
Η μόνη ομάδα που πρέπει να ακούτε είναι αυτή που συνεδριάζει εδώ, είπε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι την Πέμπτη οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν συνολικά 240 ευρώ (αθροιστικά τα 60 ευρώ για τις τέσσερις πρώτες μέρες), ενημέρωση που αποδίδεται σε συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Δεν υπάρχει θέμα να μειωθεί το όριο των 60 ευρώ. Δεν συζητήθηκε χθες τέτοιο πράγμα, διαβεβαίωσε ο ίδιος ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr