Μπλόκο Βρυξελλών στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση των εισφορών

Μπλόκο Βρυξελλών στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση των εισφορών

H πρόταση προσκρούει στον εφαρμοστικό νόμο του Mνημονίου που προέβλεπε από την 1/7/2014 μείωση των εισφορών κατά 3,9% - Tο Μνημόνιο προβλέπει την εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω μείωσης κατά 1 ποσοστιαία μονάδα τον Ιούνιο του 2015

Μπλόκο Βρυξελλών στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση των εισφορών
Μπλόκο στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών κατά 1% προκειμένου να διασωθούν οι συντάξεις βάζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, απαιτώντας εναλλακτικό ισοδύναμο μέτρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι δανειστές επισημαίνουν ότι η πρόταση προσκρούει στον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου ( 4254/2014) που προέβλεπε από την 1/7/2014 μείωση των εισφορών κατά 3,9% (μείωση 2,9% των εργοδοτικών εισφορών και 1% των εισφορών των εργαζομένων).

Οι μειώσεις είχαν ως στόχο τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους και έδιναν ώθηση στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Η αύξηση των εισφορών κατά 1% (προβλέπεται τα 2/3 της αύξησης επιβαρύνουν τον εργοδότη και το 1/3 τον εργαζόμενο) που πρότεινε η ελληνική πλευρά ,μπορεί να ενίσχυε τα έσοδα των ταμείων που έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες από την μνημονιακή μείωση αλλά συγχρόνως θα οδηγούσε σε μείωση των καθαρών αποδοχών . Πχ Μισθωτός με αμοιβή 1000 ευρώ θα είχε μείωση εισοδήματος 120 ευρώ το χρόνο ενώ εργαζόμενος των 1500 ευρώ θα είχε μείωση 180 ευρώ το χρόνο .

Να σημειωθεί ότι το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει την εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω μείωσης κατά 1 ποσοστιαία μονάδα τον Ιούνιο του 2015. Πάντως μέχρι σήμερα η συνολική μείωση των εισφορών (από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.) φθάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, αν συνυπολογιστεί και η μείωση που έγινε στα τέλη του 2012.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης