DW: Δύσκολη αλλά δυνατή η εκταμίευση χρημάτων, λένε ευρωπαϊκές πηγές

DW: Δύσκολη αλλά δυνατή η εκταμίευση χρημάτων, λένε ευρωπαϊκές πηγές

Όπως αναφέρεται, οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους βρίσκονται σε καθοριστικό σημείο και είναι έντονες

DW: Δύσκολη αλλά δυνατή η εκταμίευση χρημάτων, λένε ευρωπαϊκές πηγές
Τις τελικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιμένουν οι Βρυξέλλες, με ευρωπαϊκές πηγές να τονίζουν ότι μπορεί να είναι δυνατή, αν και δύσκολη, η εκταμίευση χρημάτων την ερχόμενη Παρασκευή, την τελευταία εργάσιμη μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Όπως αναφέρεται, οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους βρίσκονται σε καθοριστικό σημείο και είναι έντονες, αφού επιδιώκεται να γίνει το συντομότερο δυνατή η διαδικασία έγκρισής των μεταρρυθμίσεων τη στιγμή που θα κατατεθούν οι προτάσεις.

Κι αυτό γιατί ο χρόνος πιέζει δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη της ρευστότητας που παραμένει διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος και ανέρχεται συνολικά σε 7,2 δισ. ευρώ. Όπως έχει διευκρινιστεί η Ελλάδα θα λάβει το ποσό αυτό τμηματικά ανάλογα με την πρόοδο που επιτυγχάνει η κυβέρνηση.

Πάντως, το κλίμα τις τελευταίες μέρες και κυρίως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο έχει βελτιωθεί. Το αναγνώρισε άλλωστε χθες και ο κ. Γιούνκερ δηλώνοντας ότι «πριν από λίγες μέρες ήμουν πολύ απαισιόδοξος γιατί δεν υπήρχε κανένα σημείο προόδου, αλλά τώρα περάσαμε ευτυχώς σε μια διαδικασία πιο ομαλή» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα καταλήξουμε σε μια αίσια έκβαση σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα».

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης