ΟΑΕΔ: «Μεταφέρει» στην Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμα 120 εκατ. ευρώ - Διαβεβαιώνει για τις πληρωμές

ΟΑΕΔ: «Μεταφέρει» στην Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμα 120 εκατ. ευρώ - Διαβεβαιώνει για τις πληρωμές

Η απόφαση αφορά στη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος 120 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς εμπορικής τράπεζας, επιδιώκοντας απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως

ΟΑΕΔ: «Μεταφέρει» στην Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμα 120 εκατ. ευρώ - Διαβεβαιώνει για τις πληρωμές
Τα διαθέσιμα κεφάλαιά του, ύψους 120 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να μεταφέρει ο ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ,  κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης σήμερα, αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, το άνοιγμα Λογαριασμών Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ΟΑΕΔ και τον κλάδο Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής.

Σκοπός της απόφασης είναι η μεταφορά εκείνων των κεφαλαίων, τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση, καθώς και κεφαλαίων όσων λογαριασμών του ΕΣΠΑ δεν είναι -επίσης- προς άμεση διάθεση, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος 120 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς εμπορικής τράπεζας, επιδιώκοντας απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ, τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού.

Οι σχετικές διατάξεις του  ν. 4320/2015 επιτρέπουν τη μεταφορά των κατατεθειμένων κεφαλαίων σε εμπορικές τράπεζες, τα οποία δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν άμεσες, τρέχουσες πληρωμές, σε αντίστοιχους Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ, προκειμένου για την αξιοποίησή τους, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.

Τα 16 από τα 17 μέλη του ΔΣ υπερψήφισαν την εισήγηση της προέδρου, κυρίας Μαρίας Καραμεσίνη, ενώ μειοψήφησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κυρία Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε: «Η απόφαση για τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτελεί την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλείδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς. Θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ανταπόκριση του Οργανισμού Απασχόλησης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, οι οποίες μάλιστα θα προκαταβληθούν στους δικαιούχους τους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης