ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου χαρακτήρισε εποικοδομητική την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της
Η Ελλάδα δεν αναμένεται να αθετήσει την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το ΔΝΤ, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, σε συνέντευξη Τύπου.

Απατώντας σε ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ ο κ. Μάρεϊ ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει την βούληση της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της», ενώ πρόσθεσε ότι οι αποπληρωμές του Μαρτίου έγιναν κανονικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εποικοδομητική την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον ο κ. Μάρεϊ υποστήριξε ότι «είχαν μία εποικοδομητική συνομίλησα που επικεντρώθηκε στα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να προωθηθούν οι συζητήσεις που σχετίζονται με τη στήριξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας»..

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης