Λαφαζάνης: Σεβόμαστε την αυτονομία της ΡΑΕ, αλλά θα... περιορίσουμε το ρόλο της

Λαφαζάνης: Σεβόμαστε την αυτονομία της ΡΑΕ, αλλά θα... περιορίσουμε το ρόλο της

Στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση ώστε η ανεξάρτητη αρχή να μην  υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων

Λαφαζάνης: Σεβόμαστε την αυτονομία της ΡΑΕ, αλλά θα... περιορίσουμε το ρόλο της
«Ναι μεν, αλλά» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για το ρόλο της ΡΑΕ στην ενεργειακή πολιτική της χώρας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), τόνισε ότι αν και η κυβέρνηση σέβεται την αυτονομία της, θα περιορίσει το ρόλο της. 

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι σέβεται το χαρακτήρα και την αυτονομία της ΡΑΕ και υπολογίζει πολύ στη συμβολή των εργαζομένων, ώστε η Αρχή να παίξει με προοδευτικό και θετικό τρόπο το ρυθμιστικό ρόλο της. Παράλληλα, όμως,  ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Αρχής σε αυτό ακριβώς το  πλαίσιο, ώστε να μην  υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να επεξεργαστεί τρόπους για να ακυρώσει την απόφαση για αύξηση του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ακόμα και αν δεν βρεθεί λύση από πλευράς της Αρχής, το υπουργείο σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. 

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στη ΡΑΕ έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα που τους απασχολούν με κορυφαίο αυτό του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας που βρίσκεται υπό διαμόρφωση από τη Διοίκηση.  Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η σύνταξη του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας να γίνει με τη συμβολή και εκπροσώπου των εργαζομένων.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης