Reuters: Δεν θα κόψει τον ELA η ΕΚΤ στη σημερινή συνεδρίαση

Reuters: Δεν θα κόψει τον ELA η ΕΚΤ στη σημερινή συνεδρίαση

«Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος (της χορήγησης ρευστότητας μέσω) του ELA αυτή την εβδομάδα», ανέφερε πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων 

Reuters: Δεν θα κόψει τον ELA η ΕΚΤ στη σημερινή συνεδρίαση
Δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή αυτή την εβδομάδα στην έγκριση που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε πηγή ενήμερη για το συγκεκριμένο θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος (της χορήγησης ρευστότητας μέσω) του ELA αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η πηγή αυτή.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΕΚΤ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη προκειμένου να αξιολογήσει την χρηματοδότηση από τον λεγόμενο ELA στις ελληνικές τράπεζες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο με αντάλλαγμα την παροχή ρευστότητας, μετακυλίοντας το βάρος της χρηματοδότησης μέσω του μηχανισμού ELA στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). 

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρεί τον έλεγχο του συγκεκριμένου τρόπου χρηματοδότησης, ένα χρηματοδοτικό μέτρο που υπόκειται σε πολύ πιεστικές τραπεζικές συνθήκες.

Οι κανόνες της ΕΚΤ ορίζουν ότι οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να παρέχουν αυτή τη χρηματοδότηση προσωρινά και δίδεται μόνο σε φερέγγυα τραπεζικά ιδρύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης