Βερολίνο προς Αθήνα: Ολοκληρώστε το πρόγραμμα και είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές

Βερολίνο προς Αθήνα: Ολοκληρώστε το πρόγραμμα και είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές

Μεγάλο μέρος των προτάσεων της ελληνικής πλευράς, ακόμα και η περαιτέρω χρηματοδότηση για το πρόγραμμα - γέφυρα, αλλά και η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, μπορούν να συζητηθούν

Βερολίνο προς Αθήνα: Ολοκληρώστε το πρόγραμμα και είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συζητήσει το Βερολίνο την συμφωνία - «γέφυρα» που ζητά η Αθήνα, είναι η ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος, σύμφωνα με πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που μετέδωσε το Mega. 

Μεγάλο μέρος των προτάσεων της ελληνικής πλευράς, ακόμα και η περαιτέρω χρηματοδότηση για το πρόγραμμα - γέφυρα, αλλά και η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, μπορούν να συζητηθούν και μάλιστα να γίνουν αποδεκτές από τη Γερμανία, λένε οι ίδιες πηγές. 

Κλείσιμο
Η ανησυχία του Βερολίνου εστιάζεται, όπως λένε οι συνεργάτες του κυρίου Σόιμπλε, στο γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δίκιο όταν υποστηρίζει πως δεν υπάρχει νόμος της ΕΕ που να μιλά για δέσμευση ολοκλήρωσης του προγράμματος. Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία ισχυρίζεται πως εφόσον υπάρχουν συμφωνίες, πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μην κλονιστεί η αξιοπιστία της χώρας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης