Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Ζητάμε παράταση χρόνου έως την 1η Ιουνίου

Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Ζητάμε παράταση χρόνου έως την 1η Ιουνίου

Η Αθήνα θα προτείνει την αύξηση του ορίου για έκδοση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου κατά οκτώ δισ. ευρώ, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι την οριστική συμφωνία

Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Ζητάμε παράταση χρόνου έως την 1η Ιουνίου
Παράταση -χρόνου, και όχι του υφιστάμενου προγράμματος- θα ζητήσει η Ελλάδα από τους εταίρους της στο Eurogroup της Τετάρτης, σύμφωνα με σχεικές δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αθήνα θα ζητήσει μια συμφωνία-«γέφυρα» μέχρι την 1η Ιουνίου, στην οποία θα περιλαμβάνονται και τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι η χώρα θα προτείνει την αύξηση του ορίου για έκδοση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου κατά οκτώ δισ. ευρώ, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι την οριστική συμφωνία.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση περίμενε τη διακοπή της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ως «κόκκινες γραμμές» θέτει την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5% του ΑΕΠ και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης