Χαρδούβελης σε Handelsblatt: «Η Αθήνα θα είναι μέσα στην αγορά ομολόγων της ΕΚΤ»

Χαρδούβελης σε Handelsblatt: «Η Αθήνα θα είναι μέσα στην αγορά ομολόγων της ΕΚΤ»

Την ελπίδα να μην αποκλειστεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για τη μαζική επαναγορά ομολόγων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt

Χαρδούβελης σε Handelsblatt: «Η Αθήνα θα είναι μέσα στην αγορά ομολόγων της ΕΚΤ»
«Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο αποπληθωρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους και τα μεγαλύτερα ποσοστά εσωτερικών επιτοκίων. Θεωρητικά, με βάση τον αποπληθωρισμό και το στόχο για σταθερότητα τιμών της ΕΚΤ, είμαστε ο ιδανικός αποδέκτης του προγράμματος».

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, υπογράμμισε πως καμία άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ δεν χρειάζεται την ποσοτική χαλάρωση τόσο όσο η Ελλάδα και τόνισε πως ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από ό,τι στις άλλες χώρες, λόγω των δυσχερειών στη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα.

Κλείσιμο
«Ο αποκλεισμός σε αυτό το στάδιο, κατά τη γνώμη μου, δεν θα είναι καθόλου σωστός», επισημαίνει ο ίδιος. 

Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να συνδέει την οικονομική πολιτική της με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Στο γερμανικό άρθρο σχολιάζεται το προβάδισμα Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, ωστόσο συμπεραίνεται ότι παρά τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ εξακολουθεί να παραμένει ασαφές το πολιτικό τοπίο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης