Από λεπτό σε λεπτό οι δηλώσεις Ντράγκι για το «τύπωμα χρήματος» από την ΕΚΤ

Από λεπτό σε λεπτό οι δηλώσεις Ντράγκι για το «τύπωμα χρήματος» από την ΕΚΤ

Ερώτημα για το μερίδιο της Ελλάδας - Ανοίγει τα χαρτιά του ο επικεφαλής της ΕΚΤ - Ο κεντρικός τραπεζίτης προτίθεται να δαπανήσει μέχρι και 1,1 τρισ. ευρώ αφού έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει το ευρώ - Λαγκάρντ: Η ποσοτική χαλάρωση λειτουργεί ήδη


Από λεπτό σε λεπτό οι δηλώσεις Ντράγκι για το «τύπωμα χρήματος» από την ΕΚΤ
Στη Φρανκφούρτη είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, καθώς είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την Ευρώπη οι ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει σήμερα ο Mario Draghi για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δηλαδή για την αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κίνηση που θα ισοδυναμεί με τύπωμα χρήματος και αναμένεται να δώσει ανάσα ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως έχει γίνει από το καλοκαίρι γνωστό, ο κεντρικός τραπεζίτης προτίθεται να δαπανήσει μέχρι και 1,1 τρισ. ευρώ αφού έχει δεσμευθεί να κάνει περνάει από το χέρι του για να προστατέψει το ευρώ, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό που κινείται σχεδόν σε μηδενική βάση, δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αναλάβει δράση για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την απόκρουση του αποπληθωριστικού σπιράλ.

Κλείσιμο
Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα εστιάζεται στο τι θα πει ο Ντράγκι για τα ελληνικά ομόλογα. Το ένα σενάριο είναι να ανακοινώσει ότι θα αγοράζει και ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχει πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Το εναλλακτικό σενάριο, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναβάλλει την απόφαση για τα ελληνικά ομόλογα για μετά τις εκλογές.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία χθες, εξετάζει αγορές κρατικών ομολόγων ύψους 50 δισ. ευρώ το μήνα ενώ η διάρκεια του προγράμματος αναμένεται να είναι τουλάχιστον ένα έτος - φτάνοντας πιθανότατα έως τα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει έως τώρα, το ύψος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ανερχόταν στα 500 δισ. ευρώ, ενώ με βάση τις τελευταίες πληροφορίες το ύψος του θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στα 600 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Λαγκάρντ στο Νταβός: Η ποσοτική χαλάρωση λειτουργεί ήδη

Η ποσοτική χαλάρωση στην Ευρωζώνη ήδη λειτουργεί, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στο Νταβός της Ελβετίας κατά τη δεύτερη μέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κι εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, είναι ένα από τα "καυτά" θέματα της ατζέντας στο Νταβός. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης