Bloomberg: Αν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει σε νέο πρόγραμμα μέχρι τον Ιούνιο έρχεται νέο κραχ

Bloomberg: Αν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει σε νέο πρόγραμμα μέχρι τον Ιούνιο έρχεται νέο κραχ

Reuters: Η Κομισιόν εξετάζει εξάμηνη παράταση του μνημονίου και τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Bloomberg: Αν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει σε νέο πρόγραμμα μέχρι τον Ιούνιο έρχεται νέο κραχ
Συμφωνία για νέα βοήθεια μέχρι τον Ιούνιο χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει το κραχ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg το οποίο σε νέο δημοσίευμα για την χώρα μας, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της επόμενης εβδομάδας, τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να διαπραγματευθεί παράταση του προγράμματός της.

Επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους το πρακτορείο αναφέρει πως η Ελλάδα κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση, αν μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρχει συμφωνία για νέα βοήθεια και πως τα ταμειακά της διαθέσιμα θα εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του χρόνου.

Μάλιστα, το  Bloomberg σημειώνει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 λήγουν δύο ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

«Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί άμεσα μετά τις εκλογές για να διαπραγματευτεί μια παράταση του προγράμματος βοήθειας αλλά και μια  ελάφρυνση του χρέους», δήλωσαν στο πρακτορείο οι αξιωματούχοι, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Πάντως, το Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας απέφυγε να σχολιάσει τις παραπάνω δηλώσεις.
Κλείσιμο

Reuters: «Εξετάζεται τρίτο δάνειο»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει για την Ελλάδα τρίτο  πακέτο βοήθειας, μέσω εξάμηνης παράτασης του μνημονίου.

Αξιωματούχοι μίλησαν στο πρακτορείο και αποκάλυψαν πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν  την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος έως και έξι μήνες, προκειμένου να υπάρξει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τη νέα κυβέρνηση.

«Θα υπάρξει επέκταση του προγράμματος και μετά τον Φεβρουάριο», δήλωσαν, σημειώνοντας, μάλιστα, πως αυτό είναι «αναπόφευκτο», ενώ αναφορικά με το  ζήτημα της χορήγησης προληπτικής πιστωτικής στήριξης υπογράμμισαν πως μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης