Απώλειες 4% για το ελβετικό χρηματιστήριο

Απώλειες 4% για το ελβετικό χρηματιστήριο

Ο Euro Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,3% στις 347,27 μονάδες με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μια ακόμη ημέρα έντονης μεταβλητότητας

Απώλειες 4% για το ελβετικό χρηματιστήριο
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη με τις ελβετικές μετοχές και τον δείκτη πρώτων υλών να οδηγούν τις απώλειες.

Ο Euro Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,3% στις 347,27 μονάδες με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μια ακόμη ημέρα έντονης μεταβλητότητας.

Κλείσιμο
Το ελβετικό χρηματιστήριο συνεχίζει τις χθεσινές απώλειες, αν και περιορισμένες, μετά την αιφνιδιαστική απόσυρση της ελάχιστης ισοτιμίας του φράγκου με το ευρώ, που αποφάσισε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας. Αυτή τη στιγμή ο δείκτης SWX  υποχωρεί 3,1%, οδεύοντας προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008.

Ο δείκτης που μετρά την μεταβλητότητα στην ελβετική αγορά αυξήθηκε 7,4% οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη τριήμερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2001.

Oι μετοχές της Nestle, Roche και Novartis υποχωρούν περίπου 2,8% και οι εταιρείες ρολογιών, οπως οι Cie. Financiere Richemont και η Swatch υποχωρούν πάνω από 4%, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,1% στις 6.493 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,4% στις 9.990 μονάδες, ο CAC 40 με πτώση 0,1% στις 4.319 μονάδες, ο ΙΒΕΧ me pt;vsh 0,4% στις 9.944 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,4% στις 18.920 μονάδες.

«Παρά το πτωτικό άνοιγμα, το επενδυτικό κλίμα φαίνεται να βελτιώνεται. Μετά την αναταραχή που προκάλεσε η SNB, οι traders καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, προεξοφλεί δράση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα», τονίζουν δύο traders της Capital Spreads, ο Marius Paun και ο Jonathan Sudaria.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης