Μισθολόγιο δύο ταχυτήτων για τους δημόσιους υπαλλήλους

Μισθολόγιο δύο ταχυτήτων για τους δημόσιους υπαλλήλους

Τι αποφάσισαν Σαμαράς-Βενιζέλος - Μείωση μισθού στους νεοπροσλαμβανομένους για δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, πριν μονιμοποιηθούν - Δίνονται οικονομικά κίνητρα στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στην περιφέρεια

Μισθολόγιο δύο ταχυτήτων για τους δημόσιους υπαλλήλους
Σε καταρχήν συμφωνία για τις προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί θετικά η τρέχουσα αξιολόγηση και να «ξεκλειδώσουν» τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην πορεία προς την έξοδο από τη μνημονιακή εποχή, κατέληξαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Οπως γράφει το «Εθνος», κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες έλαβαν αποφάσεις και για τις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, κάτι στο οποίο επιμένει η Τρόικα, και -σύμφωνα με πληροφορίες- επέλεξαν την προώθηση της μείωσης των μισθών των νεοπροσλαμβανομένων για μια διετή μεταβατική περίοδο. Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να επικυρωθούν σήμερα σε σύσκεψη των εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών κομμάτων και θα αφορούν στη δημιουργία ενός νέου βαθμού (Ζ) που θα εντάσσονται όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι για δοκιμαστική περίοδο δύο ετών πριν μονιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί. 

Επίσης, επί τάπητος έχει τεθεί και η θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στην περιφέρεια ως επίδομα ενοικίου. Οπως αποφάσισαν Σαμαράς-Βενιζέλος, ακόμη, μετατίθενται για το μέλλον τυχόν μειώσεις στις προσωπικές διαφορές που λαμβάνουν εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Παρόλα αυτά, πάντως, η πρόθεση της κυβέρνησης για 5.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρις το τέλος του έτους δεν έχει αλλάξει. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης