Πέρασαν τα stress tests τρεις κυπριακές τράπεζες

Πέρασαν τα stress tests τρεις κυπριακές τράπεζες

Ο Συνεργατισμός παρουσίασε πλεόνασμα κεφαλαίων ύψους €331 εκατομμυρίων, η RCB πλεόνασμα €112 εκατ. και η Τράπεζα Κύπρου πλεόνασμα €81 εκατ. - Αντίθετα, η Ελληνική Τράπεζα παρουσίασε έλλειμμα κεφαλαίων €176 εκατ.

Πέρασαν τα stress tests τρεις κυπριακές τράπεζες
Με πλεόνασμα ολοκλήρωσαν, Συνεργατισμός (Συνεργατική Τράπεζα), Τράπεζα Κύπρου και RCB (Russian Commercial Bank) την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε 130 τράπεζες της Ευρωζώνης. Η Ελληνική παρουσίασε έλλειμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, ο Συνεργατισμός παρουσίασε πλεόνασμα κεφαλαίων ύψους €331 εκατομμυρίων, η RCB πλεόνασμα €112 εκατ. και η Τράπεζα Κύπρου πλεόνασμα €81 εκατ.

Αντίθετα, η Ελληνική Τράπεζα παρουσίασε έλλειμμα κεφαλαίων της τάξης των €176 εκατ. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Τράπεζα αποφάσισε ήδη την αύξηση κεφαλαίων μέσω δικαιωμάτων προτίμησης, έτσι ώστε να βελτιώσει την κεφαλαιακή της θέση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Δείκτης Κύριων Ίδιων βασικών κεφαλαίων (CET1) στο βασικό σενάριο ανήλθε στο 11,6% για την Τράπεζα Κύπρου, στο 14,1% για τον Συνεργατισμό, στο 8,4% για την Ελληνική Τράπεζα και στο 15,7% για την ρωσική RCB. Στο βασικό σενάριο ο δείκτης CET1 είχε καθοριστεί στο 8%.

Με βάση το ακραίο σενάριο, όπου το όριο καθορίστηκε στο 5,5%, ο δείκτης CET1 της Τράπεζας Κύπρου ανήλθε στο 5,8%, της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στο 9,3%, της RCB στο 11,6%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης της Ελληνικής Τράπεζας περιορίστηκε στο 1,7%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης