Επιχειρήσεις με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Επιχειρήσεις με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Αντί 900.000 ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, προκειμένου να ενταχθούν περίπου 165.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έναντι των 100.000 που προέβλεπε το πρώτο σχέδιο

Επιχειρήσεις με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια
Διευρύνονται τα κριτήρια υπαγωγής στη "ρύθμιση" των κόκκινων δανείων που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 165.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντί των 100.000 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Έτσι όπως έγραφε το Newmoney.gr από προχθές στη ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να υπαχθούν επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο 2,5 εκατ. αντί 900.000 ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. 
 
Επιπρόσθετα στο τελικό σχέδιο αναμένεται τελικά να συμπεριληφθεί η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών υπό αυστηρές προϋποθέσεις και για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες για τους οποίους η τρόικα στην τελευταία επίσκεψή της στην Αθήνα είχε διατυπώσει έντονες επιφυλάξεις και είχε ζητήσει αναλυτικά στοιχεία.
 
Οι τράπεζες θα αξιολογούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα καταρτίζουν σχέδιο ρύθμισης των δανείων αλλά και των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία με πλαφόν δόσεων τις 100. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως κίνητρο στις επιχειρήσεις για τη συνολική διευθέτηση των βαρών τους, δηλαδή και προς τις τράπεζες και προς το Δημόσιο, η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης θα προβλέπει μεγάλες διαγραφές φόρων και προσαυξήσεων. 
 
Κλείσιμο
Σε περίπτωση, ωστόσο, που η επιχείρηση η οποία έχει υπαχθεί στη ρύθμιση δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα έναν συγκεκριμένο αριθμό δόσεων –πιθανότατα δύο– ακόμη και προς έναν πιστωτή, θα χάνει τα ευεργετήματα της ρύθμισης προς όλους τους πιστωτές.
 
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης